Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Metsäasiantuntijat Metsähallitus säilytettävä yhtenäisenä

METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

Metsäasiantuntijat Metsähallitus säilytettävä yhtenäisenä

Tiedote.
Julkaistu: 27.10.2015 klo 09:01
Julkaisija: METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

Metsähallitus on säilytettävä yhtenä kokonaisuutena, vaativat metsäalan asiantuntijat. Johtamisjärjestelmän on oltava selkeä siten, että konsernilla on yksi hallitus ja yksi pääjohtaja. On kansallinen etu, että Metsähallitus säilyy yhtenäisenä. Sitä kautta varmistetaan valtion maa- ja vesialueiden hallinta ja hyvä hoito myös tulevaisuudessa.

- Metsäasiantuntijoiden mielestä sekä Metsätalous että julkiset hallintotehtävät tulee säilyttää kiinteänä osana Metsähallituksen liikelaitoskonsernia, eikä metsätaloudesta tule muodostaa osakeyhtiötä, toteaa Meton puheenjohtaja Håkan Nystrand. - Mielestämme julkisia hallintotehtäviä ei tule eriyttää liikelaitoksen ytimestä.

Metsähallituksen metsätaloustoiminnan yhtiöittäminen ei metsäasiantuntijoiden mielestä ole tarpeellista kilpailuneutraliteetin vuoksi. Vaatimukset voidaan täyttää pienemmilläkin lakimuutoksilla asettamalla metsätaloustoiminnalle konkurssikelpoisuus ja yhdenvertainen verokohtelu.

Esitetty lakiuudistus johtaisi metsäasiantuntijoiden mukaan Metsähallituksen pilkkomiseen ja todennäköisesti ennen pitkää hajauttaisi valtion talous- ja monikäyttömetsien ja luonnonsuojelualueiden hoidon ja hallinnan haitallisella tavalla.

- Hajauttamisen sijaan tavoitteena pitää olla Metsähallituksen yhtenäisyyden lisääminen myös lain yksityiskohdissa, sanoo Nystrand. - Meidän mielestämme talon johtaminen tulee kanavoitua liikelaitoskonsernin hallituksen ja toimitusjohtajan kautta.

- Lakiesitystä on vastustettu laajasti Metsähallituksen eri sidosryhmissä. Onkin syytä kysyä, onko metsätalouden tulevaisuuden ja tuloutuksen kannalta järkevää, että lakivalmistelussa toimitaan tarkoituksella vastoin sidosryhmien odotuksia.

Metsäasiantuntijoiden mielestä Metsähallitusta koskeva lakiesitys tuleekin palauttaa takaisin avoimeen uuteen valmisteluun ja ottaa myös muut Metsähallituksen mahdolliset organisaatiomallit tarkemmin selvitettäväksi.

Lisätietoja: pääluottamusmies Timo Ari, puh. 0400 188 465, järjestöpäällikkö Ilpo Puputti, puh. 0400 620 769

puheenjohtaja Håkan Nystrand, 040 761 5176

 

 

 

 

METO- Metsäalan Asiantuntijat ry on metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 8 000 ja he työskentelevät luonnonvara-aloilla suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs