Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Maston tekee maailman parhaat spraymaalit Suomessa

Maston Oy

Maston tekee maailman parhaat spraymaalit Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 20.04.2016 klo 09:30
Julkaisija: Maston Oy

Maston Kirkkonummen Veikkolassa valmistaa kaksi kolmesta Suomessa myydystä spraymaalipurkista. Suomalaisyhtiön innovatiiviset pintakäsittelytuotteet käyvät kaupaksi myös maailmalla.

 

Maston Oy on juuri sellainen pk-yritys, joita Suomeen tarvittaisiin lisää. Toimivan johdon omistama yhtiö kasvaa kannattavasti sekä kotimaassa että vientimarkkinoilla, lanseeraa jatkuvasti innovaatioita ja työllistää oman henkilöstön lisäksi ison joukon kumppaneita.

 

Vuonna 1968 spraymaalausteknologian Suomeen tuonut Maston on pitänyt pintansa talouden tiukkoina aikoina ja selvinnyt voittajana silloinkin, kun moni muu on luovuttanut.

 

Kasvu vaatii työtä

 

Keväällä 2016 myyntijohtaja Ilkka Parviainen toteaa kasvun olleen erityisen vauhdikasta viimeisten neljän vuoden aikana. Samalla hän huomauttaa, että menestyminen vaatii määrätietoisen asenteen lisäksi systemaattista panostusta kuluttajatutkimuksiin ja tuotekehitykseen.

 

”Olemme mukana aktiivisten, omilla käsillään ympäristöään muokkaavien ihmisten arjessa. Maston tarkoittaa hyvää jälkeä, olipa asialla konkari tai ensikertalainen.”

 

Avainlippu-merkki purkin kyljessä kertoo kotimaisuudesta, ja lukuisat keksinnöt sekä patentit ovat osoitus suomalaisen spraymaalikehittäjän edelläkävijyydestä. Ensimmäisenä maailmassa Maston on esimerkiksi onnistunut kehittämään ympäristöystävällisen, vesiliukoisen spraymaalin.

 

”Maaliskuun alussa lanseerasimme Farbe-messuilla Saksassa uuden kaksikomponenttisen spraymaalin, jälleen ensimmäisenä maailmassa. Se on herättänyt paljon kansainvälistä huomiota erityisesti maalauksen ammattilaisten piirissä”, Parviainen kertoo.

 

Puolet vientiin

 

Vuonna 2016 Maston vie puolet tuotannosta, pääosin Eurooppaan ja aina Australiaan asti. Viennin määrä kasvaa parinkymmenen prosentin vuosivauhtia. Parviaisen mukaan Maston on vahva brändi kaikilla markkina-alueillaan.

 

”Maston tuntee spraymaalarin tarpeet. Kun harrastaja tai ammattimaalari huomaa, miten vaivattomasti katseita ja kulutusta kestävä pinta syntyy, hän haluaa kokea saman aina uudestaan”, Parviainen toteaa.

 

Maston tarjoaa valikoimassaan satoja nimikkeitä. Spraymaalien lisäksi joukossa on siveltäviä tuotteita: maaleista, öljyistä, petseistä, vahoista ja massoista löytyy vaihtoehtoja niin puun, kiven, lasin, muovin kuin metallin käsittelyyn.

 

Koska valikoima on laaja ja käyttökohteita rajattomasti, Maston satsaa myös neuvontaan. Tehokkaaksi kanavaksi on osoittautunut nettisivusto. Sieltä vaihtoehtoja puntaroiva kuluttaja löytää oikeat tuotteet ja työmenetelmät sekä runsaasti vinkkejä ja ideoita.

 

Spraymaalaria palvelevat myös tämän vuoden aikana tölkkeihin ilmestyvät uudet etiketit, jotka Maston on suunnitellut yhteistyössä Aalto-yliopiston teollisen muotoilun opiskelijoiden kanssa.

 

”Uusiin etiketteihin käyttöohjeet on painettu selkeinä kuvakkeina. Kun ohjeet esitetään kuvakkeina, niitä ymmärtävät spraymaalarit kaikkialla kielestä riippumatta. Lisäksi etiketti toimii sinettinä, joka kertoo kuluttajalle tuotteen olevan varmasti käyttämätön” Maston Oy:n myyntijohtaja Ilkka Parviainen painottaa.  

 

Lisätietoja:
Myyntijohtaja Ilkka Parviainen | 040 511 9555 | ilkka.parviainen@maston.fi
Maston Oy

www.maston.fi

Liitetiedostot

Markkinajohtaja Maston tekee maalaamisesta helppoa

Kirkkonummen Veikkolassa spraymaaleja valmistava Maston Oy on suomalainen pintakäsittelyteknologian edelläkävijä. Vuonna 1968 perustettu yritys menestyy sekä koti- että vientimarkkinoilla tarjoamalla ammatti- ja harrastajamaalareille maailman parhaita tuotteita. Tuotekehityspanostusten tuloksena Maston Oy:llä on useita patentteja. Suomessa myydyistä spraymaaleista kaksi kolmasosaa on Maston Oy:n valmistamia. Tuotteilla on kotimaisuudesta kertova Avainlippu-merkki.

Tuotannosta puolet menee vientiin, pääosin Eurooppaan ja aina Australiaan asti.

Maston säästää luonnonvaroja ja ympäristöä sekä tuotekehityksen että päivittäisen toiminnan keinoin. Maston on esimerkiksi kehittänyt maailman ensimmäisen vesiliukoisen spraymaalin. Ympäristövastuu ulottuu täysin kierrätettäviin tuotepakkauksiin sekä puupelleteillä lämpiävälle tehtaalle. Vuonna 2015 Maston Oy:n liikevaihto oli 7,3 miljoonaa euroa ja tulos 0,8 miljoonaa euroa.

Lisätietoja: www.maston.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs