Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Mad ideas with Entre Akatemia – yrittäjyyttä seikkailijan asenteella

Lahden ammattikorkeakoulu

Mad ideas with Entre Akatemia – yrittäjyyttä seikkailijan asenteella

Tiedote.
Julkaistu: 01.04.2014 klo 13:18
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Entre Akatemia järjestää opiskelijoiden ja yrittäjien kohtaamispaikan ”Mad ideas with Entre Akatemia” perjantaina 4.4.2014 klo 8.30 – 12.00 Fellmanniassa os. Kirkkokatu 27, Lahti. Tapahtuma on samalla kolme vuotta jatkuneen Entre Akatemian lopputapahtuma.

Tapahtuman pääesiintyjä, Madventuresista tuttu Riku Rantala, kertoo seikkailijan asenteella luovuudesta, yrittäjyydestä ja tavoitteiden saavuttamisesta. Tilaisuudessa kuullaan myös Lahden ammattikorkeakoulussa opiskelevien sekä valmistuneiden nuorten yrittäjien kokemuksia yrittäjyydestä, sen haasteista ja onnistumisista.   Mukana ovat mm. vaatesuunnittelija Marjut Uotila, joka kertoo Dusty-vaatemallistonsa tiestä New Yorkin ja Barcelonan putiikkeihin. Lisäksi kuullaan tarina kolmesta tekniikan alan naisopiskelijasta ja heidän Valkoi -nimisestä yrityksestään, joka on viime syksystä alkaen myynyt menestyksekkäästi uniikkeja t-paitoja. Viet Phan puolestaan kertoo omasta tiestään yrittäjänä ja Vietasia Tmi:n sekä LinguaCare Oy:n perustajana. Entre Akatemian kokemuksista sekä naisyrittäjyyttä koskevasta opinnäytetyöstään kertoo Riikka Korkeamäki. Tilaisuuden juontaa kulttuurialan yrittäjä Mikko-Matias Peltoniemi, joka on LAMK:n kasvatteja ja toiminut myös Entre Akatemian yrittäjämentorina.

Nuoriin yrittäjiin ja yrittäjäpalveluihin voi tutustua myös näyttelyständien äärellä Fellmannian aulatiloissa sekä IDE!-tilassa.

Lisätietoja: projektipäällikkö Anne Timonen, anne.timonen@lamk.fi, p. 050 385 5585.

*****

Entre Akatemia on Lahden ammattikorkeakoulun EU-rahoitteinen hanke, jota on toteutettu vuosina 2011-2014. Hankkeen tavoitteena on ollut kehittää nuorten valmiuksia ja halua ryhtyä yrittäjiksi. Hankkeen aikana on kartutettu projektinhallintaosaamista ja kannustettu oma-aloitteisuuteen ja opittu erilaisia ideoinnin ja innovoinnin menetelmiä.  Hanke on halunnut tukea erityisesti nuorten naisten sekä naisten ja miesten yhteistä yrittäjyyttä ja näin edistää tasa-arvoisempaa työelämää, kykyjen moninaisuutta ja uudenlaista yrittäjyyttä.

Entre Akatemian toimintaan on osallistunut lähes 190 opiskelijaa, noin 30 yrittäjää ja lähes 20 opettajaa. Keskeistä toiminnassa on ollut kokemuksellisuus, tunteen ja oppimisen yhdistäminen. Oppiminen on tapahtunut luokkahuoneen ulkopuolella, käytännön elämässä tekemisen, kokemisen ja keskustelun kautta. Opiskelijat ovat tutustuneet yrittäjän arkeen yrittäjämentoreiden kanssa ja tehneet ryhmissä kehittämistehtäviä. Lisäksi Akatemia on tarjonnut mahdollisuuden monialaiseen verkostoitumiseen.

LAMK on toteuttanut Entre Akatemiaa yhteistyössä Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa. Euroopan sosiaalirahaston vuosille 2011-2013 rahoittama hanke on osa työ- ja elinkeinoministeriön hallinnoimaa Valtava-kehittämisohjelmaa.

www.lamk.fi/entreakatemia

Löydät meidät myös Facebookista.

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs