Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Maahanmuuttajasairaanhoitajat työllistyvät hyvin SATU-koulutuksella

Turun ammattikorkeakoulu

Maahanmuuttajasairaanhoitajat työllistyvät hyvin SATU-koulutuksella

Tiedote.
Julkaistu: 18.09.2013 klo 09:12
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

SATU-koulutus on yltänyt tavoitteisiinsa

 ”Kaikki 68 tähän mennessä valmistunutta sairaanhoitajaa ovat työllistyneet omalle alalleen”, kertoo koulutuspäällikkö Pia Ahonen Turun ammattikorkeakoulusta.

Turun ammattikorkeakoulun Terveysala-tulosalueen ja ELY-keskuksen toteuttama SATU-koulutus (= Sairaanhoitajia Turkuun) on maahanmuuttajasairaanhoitajille tarkoitettu työvoimapoliittinen pätevöittämiskoulutus.

Koulutus tuottaa sairaanhoitajan (AMK) pätevyyden niille, jotka ovat suorittaneet EU/ETA-alueen ulkopuolella sairaanhoitajan tai muun vastaavan terveydenhuoltoalan tutkinnon. SATU-koulutusta on järjestetty Turun ammattikorkeakoulussa nyt jo kymmenen vuotta. 

Maahanmuuttajataustaiset sairaanhoitajat ovat saaneet harjoittelujaksoilla kiitosta erityisesti kohteliaasta käytöksestään ja eettisestä toiminnastaan.

– Uskon, että juuri nämä piirteet yhdistettynä erinomaiseen ammattitaitoon ovat tehneet SATU-koulutuksessa pätevöityneistä sairaanhoitajista haluttua työvoimaa, toteaa koulutuksen vastuuopettaja Raija Sairanen.

Pätevöityminen suomalaiseen työelämään 

SATU-koulutus alkoi 2000-luvun alussa, jolloin sairaanhoitajapulan vaivaamassa Turussa pohdittiin uusia keinoja ongelman ratkaisemiseksi. Tiedettiin, että kaupungissa oli maahanmuuttajataustaisia sairaanhoitajia, jotka olivat ilman koulutustaan vastaavaa työtä. Työllistymisen esti puuttuva laillistus ja pätevyys oman ammatin harjoittamiseen Suomessa. 

Ratkaisuksi kehitettiin maahanmuuttajille suunnattu pätevöittämiskoulutus SATU. Koulutuksessa opiskelijat täydentävät sairaanhoitajan tai muun terveydenhuoltoalan tutkintonsa Suomen vaatimusten mukaisesti ja suorittavat sairaanhoitajan (AMK) tutkinnon.

Kiinnittyminen suomalaiseen työelämään koulutusta vastaavassa tehtävässä vaikuttaa positiivisesti niin maahan muuttaneen sairaanhoitajan kuin hänen lähipiirinsä elämänlaatuun.Tulokset miellyttävät myös ympäröivää yhteisöä: Turun seudulle on saatu lisää päteviä ja työstään innostuneita sairaanhoitajia.

Koulutuksen 10-vuotista menestystä juhlitaan maanantaina 23.9.2013 Turun ammattikorkea-koulun Terveysala-tulosalueen aikuiskoulutuksen kansainvälisen viikon avajaisissa.  

Medialle on sovittu mahdollisuus haastatella SATU-koulutuksesta valmistuneita ja koulutuksen vastuuhenkilöitä. Yst. yhteydenotot puhelimitse perjantaina 20.9.2013 klo 9.00 – 15.00.

Haastateltavien yhteystiedot:

Sairaanhoitaja Nezal Mohammad, TYKS, p. 040 9127 033, etunimi.sukunimi@tyks.fi

Sairaanhoitaja Svetlana Hakanen, Härkätien terveyskeskus, p. 02 487 37422, etunimi.sukunimi@gmail.com

Lehtori Raija Sairanen, Turun ammattikorkeakoulu, Terveysala-tulosalue, p. 044 9074 556, etunimi.sukunimi@turkuamk.fi

Asiantuntija Päivi Ruotsala, Varsinais-Suomen TE-toimisto, p. 050 3960 941, etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi

Lisätiedot:

Koulutuspäällikkö Pia Ahonen, p. 044 9072 067, etunimi.sukunimi@turkuamk.fi,

www.terveysala.turkuamk.fi 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs