Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Lena Herder IKEA Oy:n maajohtajaksi

IKEA Oy

Lena Herder IKEA Oy:n maajohtajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2013 klo 07:00
Julkaisija: IKEA Oy

Lena Herder on nimitetty IKEA Oy:n maajohtajaksi 1.10.2013 alkaen. Herderin tehtävänä on kehittää IKEA-liiketoimintaa Suomessa. Hän raportoi Pohjois-Euroopan aluejohtajalle Jeanette Söderbergille.


Pitkän IKEA-uran tehnyt ruotsalainen Lena Herder siirtyy IKEA Oy:n maajohtajaksi Ruotsista, missä hän on toiminut IKEA Food Services AB:n apulaistoimitusjohtajana. Yli 20 vuotta IKEA-konsernissa eri tehtävissä työskennelleellä Herderillä on kokemusta niin tavaratalojen johtamisesta, tuotekehityksestä kuin globaalien IKEA-toimintojen kehittämisestä.

Nykyisessä tehtävässään IKEA Oy:n maajohtajana Herder tulee hyödyntämään johtajuustaitojaan, kattavaa IKEA- ja vähittäiskauppakokemustaan sekä intohimoaan ihmisiä ja IKEA-arvoja kohtaan.

– Olen erittäin inspiroitunut uudesta tehtävästäni ja aion tehdä kaikkeni varmistaakseni, että IKEA Oy:n positiivinen kehitys jatkuu Suomessa. Intohimoni on pyrkiä ymmärtämään, miten ihmiset – asiakkaamme ja kollegani – elävät ja asuvat. On hienoa olla mukana tarjoamassa heille ideoita, tuotteita ja ratkaisuja kauniin, toimivan arjen ja kodin luomiseen. Kaikkein tärkeintä on täyttää asiakkaidemme koteihin ja sisustukseen liittyvät tarpeet, toiveet ja unelmat, kertoo Lena Herder.

Herder on opiskellut markkinointia ja kauppatieteitä Lundin yliopistossa. Hänen IKEA-uransa alkoi opiskelujen ohessa 17-vuotiaana Malmön tavaratalon osa-aikaisena lasten leikkinurkkauksen työntekijänä. Herder työskenteli muutaman vuoden Malmön tavaratalossa eri asiakaspalvelutehtävissä, kunnes siirtyi Ericsson Citylle franchising-liikkeiden palvelukseen viiden vuoden ajaksi. Vuonna 1991 Herder palasi IKEAan. Sittemmin hän on toiminut tavaratalojohtajana IKEA Linköpingissä, valaisinten tuotepäällikkönä, koulutuksista ja kehityksestä vastaavana HR-päällikkönä, IKEA Foodin tuote- ja mallistopäällikkönä, kolmen ja puolen vuoden ajan IKEA Iso-Britannian ja Irlannin apulaismaajohtajana ja viimeisimpänä IKEA Food Services AB:n apulaistoimitusjohtajana.

– Minulle on kunnia-asia saada työskennellä maassa, jolla on vahva muotoiluhistoria. Suomessa yhdistyvät muotoiluosaaminen, laadun arvostaminen ja halu sisustaa kauniisti, Herder sanoo.

Vapaa-ajallaan Herder viettää mahdollisimman paljon aikaa perheensä ja ystäviensä kanssa. Hän pitää matkustamisesta ja nauttii uusiin paikkoihin ja kulttuureihin tutustumisesta. Herder laittaa mielellään ruokaa ystäviensä kanssa ja harrastaa valokuvausta. Hän rentoutuu ja lataa akkujaan tutustumalla taide- ja muotoilunäyttelyihin sekä käymällä gallerioissa ja konserteissa, meditoimalla ja kuntoilemalla.

Lisätietoja:
Laura Saksala, Public Relations Manager, IKEA Oy, pr.finland@ikea.com, puh. 040 451 7856.
www.IKEA.fi

Liitetiedostot

IKEA
IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 298 tavarataloa 26 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. IKEA-konsernilla on 139 000 työntekijää. Toimintavuonna 2012 konsernin tavarataloissa oli 690 miljoonaa kävijää. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa. IKEA Oy on valittu vuosina 2011, 2012 ja 2013 Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place To Work -listauksessa.
http://www.IKEA.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs