Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Lempäälä, Hyrynsalmi ja Savitaipale edelläkäviijäkuntia strategiatyössä

Kissconsulting Oy

Lempäälä, Hyrynsalmi ja Savitaipale edelläkäviijäkuntia strategiatyössä

Tiedote.
Julkaistu: 11.08.2016 klo 05:45
Julkaisija: Kissconsulting Oy

Muutama kunta on lähtenyt mukaan kokeilemaan uudenlaista strategiamallia, jonka pohjalta lähdetään vahvemmin muuttamaan kulttuuria ja viemään strategiaa läpi. Muun muassa Lempäälän, Hyrynsalmen ja Savitaipaleen kunnissa halutaan olla edelläkävijöitä strategiatyössä. 

Lempäälässä päätettiin lähteä uudistamaan toimintatapoja rohkeasti ja ennakkoluulottomasti ja mittavia tuloksia on jo saavutettu alkutaipallella. "Kissconsulting auttoi kirkastamaan strategiaviestin sekeäksi ja sellaiseksi, että kulttuurimuutos mahdollistui ja nyt selkää strategiaa viedään läpi systemaattisesti", kertoo Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämo. "Yleensä on vallalla ajatustapa, jonka mukaan muutokset tapahtuvat kunnissa hitaasti. Lempäälän kunnassa asiasta ollaan eri mieltä." Rämö jatkaa.  

Hyrynsalmen kunta aikoo myös olla edelläkävijä strategia-asiassa. Strategiset painopisteet on muokattu selkeäksi ja yksinkertaiseksi poluksi, jonka avulla pystytään viemään eteenpäin kulttuurimuutosta. ”Valtuusto on ottanut ison askeleen siinä, että asioita viedään yhteiseen suuntaan sen sijaan, että vedettäisiin eri köyttä, toteaa kunnanjohtaja Ari Nurkkala. Aikaisemmista pitkistä kapulakielisistä versioista oli työntekijän vaikea tietää, mitä oikeastaan odotetaan ja strategia jäi paperinmakuiseksi”, kertoo kunnanjohtaja Ari Nurkkala.

Savitaipaleen kunta haluaa myös ravistella strategiamalliaan perustuksista lähtien. Tämän kokoisen kunnan strategia ei voi eikä saa olla liian monimutkainen”, muistuttaa Savitaipaleen kunnanjohtaja Tapio Iso-Mustajärvi ja jatkaa: ”Muutoshankkeemme on vielä alkutaipaleella, mutta tarkoituksena on tehdä selkeästi erilainen ja toimiva strategiamalli, jolla pystymme paremmin saavuttamaan tavoitteemme. Savitaipale haluaa tässä organisaatiomylleryksien luvatussa maassa palata takaisin juurilleen ja muistaa, että kunta on kuntalaisia varten, kertoo Mustajärvi. 

Edelläkävijähankkeen pohjalla on Maarika Mauryn väitöskirjahankeeseen liittyvät tutkimustulokset, jossa on todettu kuntien ja julkisten organisaatioiden strategiatuntemuksen olevan puutteellista. Suurimmat haasteet olivat olivat painopisteiden paljous ja strategioiden kapulakielisyys. Strategia edelläkävijä hankkeessa etsitään kuntia, jotka haluavat kokeilla selkeämmän strategian tehoa. 

Lisätietoa:

 Maarika Maury Puh. 050 590 0412, maarika@kissconsulting.fi

Tutkimuksen tekijä KTM Maarika Maury työskentelee Kissconsulting Oy:n toimitusjohtajana sekä tekee tutkimustaan strategian tunnettuudesta Vaasan Yliopistoon. Mauryllä on yli 25 vuoden kokemus suomalaisyhtiöiden kanssa tehdystä arvo- ja strategiatyöstä ja hän on uransa aikana valmentanut menestyksekkäästi sadoissa suomalaisyrityksissä. Erityspainopisteenä on auttaa erilaisia organisaatiota, niin yrityksiä kuin julkisiakin organisaatiota kirkastamaan strategiat sellaisiksi, että ne on helppo viedä käytäntöön.

Kissconsulting Oy on 1990 perustettu liikkeenjohdon konsultointi- ja valmennusyritys. Kissconsulting toteuttaa asiakkaiden tarpeisiin räätälöityä konsultointia ja yritysvalmennuksia tähdäten asiakkaan menestykseen. Kissconsulting on mukana asiakkaan arjessa ja toimii valmennuskumppanina asiakkaan kanssa läpi koko prosessin ajan varmistaen, että valmennuksen anti muuttuu toiminnaksi. Uskomme yksinkertaisuuteen, arkeen ja tekojen merkitykseen. www.kissconsulting.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs