Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Lappeenrannan kaupunki julkaisee uudistetut verkkosivut

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunki julkaisee uudistetut verkkosivut

Tiedote.
Julkaistu: 14.04.2015 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Tiedote, Lappeenrannan kaupunki 14.4.2015 


Lappeenrannan kaupunki uudistaa lappeenranta.fi-verkkosivut 15.4.2015 alkaen. Kaupungin verkkosivuilla saattaa olla toimintakatkoksia koko päivän ajan. 

Viestintäjohtaja Alina Kujansivun mukaan uudistus koskee ensisijaisesti sivuston ulkoasua ja tietojen ryhmittelyä. 

– Ryhmittelyä on muutettu nostamalla kaupungin keskeisimmät ja eniten käytetyt palvelut entistä paremmin esille. Toimialojen tuottamat niin sanotut peruspalvelut on ryhmitelty kymmenen palveluotsikon alle. Lisäksi kaupungissa liikkumista, asiakaspalvelua tai asukkaiden osallistumista koskeva sisältö on koottu omiksi kokonaisuuksikseen, Kujansivu kertoo. 

Asukkaiden toivomuksesta paikan henki -tyyppinen sisältö, kuten kaupungin historia ja Linnoituksen esittely, on nyt koottuna Kaupunkimme-otsikon alle yhteen paikaan. Kävijätilastojen pohjalta valmiiksi luokiteltuja haku-vaihtoehtoja on nostettu etusivulle. Asioiden löytymistä helpottaa koko sivuston kattava haku. 

Läpi vuoden suosituinta sisältöä kaupungin verkkosivuilla ovat liikuntapaikkoja ja kulttuuripalveluja koskevat asiat, kaupungin ajankohtaistiedotteet sekä muun muassa linja-autoliikenteen aikataulut.

– Sivusto on laaja, ja eri asiat ovat eri vuodenaikoina ajankohtaisia kuntalaisille. Pyrimme nostamaan kulloinkin kiinnostavimpia asioita esille ajankohtaistiedotteilla sekä etusivulla että alasivuilla niin, että ne on helppo havaita nopeallakin silmäilyllä. Muita uudistuksia ovat muun muassa aukioloaikojen pikavalikko etusivulla ja poiminnat kaupungin sosiaalisen median kanavista, Kujansivu selvittää. 

Myös tekstisisältöjä on pyritty tiivistämään. Sivusto täydentyy ja muuttuu jatkossa esimerkiksi kaupungin palveluissa tapahtuvien muutosten mukaan. Tiivistämisen ja sisällön ryhmittelymuutosten takia yksittäisten sivujen verkko-osoitteet muuttuvat. 

Uudistetut verkkosivut julkaistaan nyt ensivaiheessa suomenkielisenä. Englannin- ja venäjänkielinen osuus saadaan valmiiksi muutamien viikkojen sisällä.  

Lappeenranta.fi on rakennettu niin, että se mukautuu automaattisesti erilaisille päätelaitteille. Toisin sanoen eri tieto- ja kuvaelementtien paikka vaihtuu ruudulla sen mukaan, minkä kokoisella näytöllä sivua katsellaan; tietokoneelta, tabletilta tai puhelimelta.

Kaupungin henkilöstö eri työyksiköissä ylläpitää sivuja oman toimensa ohessa, kuten tähänkin asti. Verkkosivujen tuotantoon käytetään myös samaa Tietotalo Infocenter Oy:n toimittamaa InfoWeb-järjestelmää kuin aikaisemminkin. 

Tiedot kaupunkiyhtiöiden vastuulla olevista asioista löytyvät yhtiöiden omilta verkkosivuilta. Esimerkiksi sähkö- ja vesiasioista kerrotaan ja tiedotetaan Lappeenrannan Energian verkkosivuilla.  

LISÄTIETOJA 

Viestintäjohtaja Alina Kujansivu,
puh. 040 724 8776
alina.kujansivu@lappeenranta.fi

Verkkoviestintäsuunnittelija Johanna Ilves
puh. 040 130 9076
johanna.ilves@lappeenranta.fi

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs