Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » LAMKin opiskelijat nuorten asialla!

Lahden ammattikorkeakoulu

LAMKin opiskelijat nuorten asialla!

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2014 klo 11:28
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Opiskelijat nuorten asialla!

DuuniExpo & Yrittäjyyspäivät -tapahtuman teemana nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen työn ja opiskelun avulla.

Keskiviikkona 29.1 Lahden messukeskuksessa järjestettävä DuuniExpo & Yrittäjyyspäivät -tapahtuma lähestyy. Suomen suurin täysin opiskelijavoimin järjestettävä rekrytointi-, opiskelu-, yrittäjyys- ja verkostoitumistapahtuma kerää yhteen noin 80 näytteilleasettajaa sekä jopa 5000 kävijää. Tapahtumaan ovat tervetulleita opiskelijoiden ja työnhakijoiden lisäksi kaikki muutkin, jotka haluavat tulla nauttimaan menevästä messumeiningistä. Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy. Ovet aukeavat kello 9.00 ja tapahtuma päättyy kello 16.00. Tapahtuman ohjelma ja aikataulu julkistetaan tällä viikolla nettisivuillamme osoitteessa www.duuniexpo.eu

Työmahdollisuuksia

Yrityksiä on ilmoittautunut mukaan monelta eri alalta, ja tarjonta on monipuolinen. Paikan päällä yritykset esittäytyvät työnhakijoille ja kertovat avoimista työpaikoistaan, kesätyöpaikoistaan ja harjoittelupaikoistaan. Kävijöillä on mahdollisuus esittäytyä yritysten edustajille ja näin parantaa mahdollisuuksiaan saada hakemansa työpaikka. Messuosastolla esittäytyminen on yksi askel työpaikan saantiin. Se helpottaa myös yritysten rekrytoinnista päättäviä, koska he voivat poimia potentiaaliset työnhakijat haastatteluun jo messuilta.

Vinkkejä yrittäjyyteen ja työelämään

Yrittäjyyspäivien puolella tarjoillaan vinkkejä menestykseen kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille. Tapahtumassa on mukana 9 kiinnostavaa puhujaa eri ammattialoilta. Nykyään Perheyritysten liiton toimitusjohtajana toimiva Matti Vanhanen tulee tervehtimään nuoria ja kannustamaan heistä tulevaisuuden yrittäjiä. Mukana ovat lisäksi mm. Suomalaisten suosikkiselostaja ja juontaja Antero Mertaranta, Muusikko Herra Ylppö, Vuoden 2013 nuori lahtelainen Oskari Keränen sekä kansainvälisesti tunnettu sisustusarkkitehti ja freelance-muotoilija Tapio Anttila.

Luvassa on myös hyödyllisiä ja kiinnostavia esityksiä työnhakuun. Virpi Kumpulainen EilaKaislalta tulee kertomaan vinkkejä työhakemuksen ja CV:n kirjoittamiseen “Miten työnantaja lukee hakemustasi ja CV:täsi?”-otsikolla. Nykyään sosiaalinen media on yksi kanava työllistymiseen ja työkalu itsensä brändäämiseen. Yrittäjä Elina Arasola SmartUpista ja viestintävastaava Taneli Pasanen UKKO.fi:stä keskustelevat aiheella: “Luo uraa SoMen avulla”. Pasasella on kerrottavanaan tarina siitä, miten hän työllistyi juurikin sosiaalisen median kautta.

Mahtavaa messumeininkiä

Koska Lahti on kiekkokaupunki, on tapahtuman pääyhteistyökumppani tietenkin Lahden oma jääkiekkoseura Pelicans. Pelicansilla on tapahtumassa oma toiminnallinen osasto ja messuilla pääsee myös tapaamaan pelaajia. Mukana messuilla on myös osa Lahden Roller Derby -joukkueesta. Paikan päällä saa tietoa Roller Derbyn harrastamisesta ja pääsee myös kokeilemaan lajia. Tapahtumassa musisoi myös messumuusikko Ilpo Kaikkonen.

DuuniExpon omilla osastoilla pääsee tekemään omaa CV:tä, tarkastamaan Lahden alueen vapaita työpaikkoja ja kesätöitä sekä pelaamaan DuuniPoli-messupeliä. CV-pajalla rakennetaan kävijöille haastattelun perusteella väliaikainen CV. Kehotamme kuitenkin jokaista työpaikkaa havitteleva jo nyt päivittämään ansioluettelonsa ja työhakemuksensa ja ottamaan ne mukaan tapahtumaan. Ne voi kätevästi jättää yritysten edustajille muistutuksena potentiaalisesta ja aktiivisesta työnhakijasta.

Nuori Yrittäjyys -aluemessut

Nuori Yrittäjyys ry:n Päijät-Hämeen aluetoimisto järjestää messut alueen NY-yrittäjille DuuniExpon ja Yrittäjyyspäivien yhteydessä. Aluemessut toimivat myynti- ja esittelytapahtumana sekä semifinaalina kansalliseen finaaliin. NY-yritykset ovat opiskelijoiden muodostamia miniyrityksiä, jotka toimivat lukuvuoden ajan. Kyseessä on NY Vuosi yrittäjänä opinto-ohjelma, jonka tarkoituksena on työelämätaitojen oppiminen sekä yrittäjämäisen asenteen ja toimintatavan omaksuminen jo kouluaikana.

NY-aluemessuilla yrittäjistä ja liike-elämän edustajista koostuva tuomaristo arvioi NY-yrittäjien messu-, myynti- ja asiakaspalvelutaitoja sekä liikeideoita. Messujen päätteeksi parhaat yritykset palkitaan. Parhaat yritykset jatkavat kansallisiin finaaleihin, jotka järjestetään huhtikuussa Kajaanissa.

Lahden ammattikorkeakoulun monialainen projekti

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään jo kuudetta kertaa. Täysin opiskelijavoimin järjestettävästä tapahtumasta on muodostunut jo perinne. DuuniExpo & Yrittäjyyspäivät projektissa on mukana opiskelijoita monelta LAMK:in alalta. Alunperin liiketalouden alalta lähtöisin olevassa projektissa työskentelee tällä hetkellä myös matkailun, mediatekniikan sekä muotoiluinstituutin opiskelijoita. Projektissa opiskelijat pääsevät tutustumaan työelämään käytännön kautta tekememällä oikeita töitä järjestettäessä tapahtumaa ja ottamalla vastuun tapahtuman järjestämisestä.

Ohjelma & aikataulu

DuuniExpo-lava (Lahti-Halli)

09.20 Tapahtuman avaus Ville Jokinen | Projektipäällikkö, DuuniExpo & Yrittäjyyspäivät 2014

09.30 Nuori Yrittäjyys -aluemessujen avaus

09.45 Vanhemman vastuu syrjäytymisen ehkäisemisessä Ville Turkka | Toiminnanjohtaja, Jääkiekkoseura Ice Hearts

10.15 Miten työnantaja hakemustasi ja CV:täsi lukee? Virpi Kumpulainen | Palvelualuejohtaja, Eilakaisla

10.45 Luo uraa SoMen avulla Elina Arasola | Yrittäjä, Smart Up & Taneli Pasanen | Viestintävastaava, UKKO.fi

11.45 Valmennusta kaukalon ulkopuolella Antero Mertaranta | Selostaja, Juontaja

12.15 Puutekniikan opiskelu Lahdessa Leo Lähteinen | Tekniikan alan lehtori, Lahden ammattikorkeakoulu

12.45 Syrjäydy tehokkaasti - Älä he***tissä! Timo Nisula | Yrittäjä, Kouvolan Lakritsi & Ville Tolvanen | Pääsihteeri, Digitalist Network Pasi Rautio | Myyntivalmentaja, Tuplaamo

13.45 Get employed! - Jobs available

14.15 Juttutuokio syrjäytymisestä Herra Ylppö | Muusikko, Tuottaja, Kuvittaja Jussi Sorjanen | Taiteellinen johtaja, Teatteri Vanha Juko

15.15 Nuori Yrittäjyys aluemessujen päätös Tuomarien kommentit ja parhaiden NY-yritysten julkaiseminen

Yrittäjyyspäivät-lava (Vesijärvi-Halli)

09.45 Lahden ammattikorkeakoulun tervehdys,
Outi Kallioinen | Rehtori, Lahden ammattikorkeakoulu

10.00 Tarvitseeko Suomi joka kuudennen nuoren yrittäjäksi?
Matti Vanhanen | Toimitusjohtaja, Perheyritysten liitto

10.30 Nuori edelläkävijä,
Mikael Da Costa | Toimitusjohtaja, IdeaVentures/Varaa.com

11.00 Luo itsellesi kesäduuni,
Oskari Keränen | Nuori yrittäjä, Oskarin jäätelösäätämö

11.30 Through darker times; How I survived burnout and depression,
Hermanni Parikka | Entrepreneur, FyTeRa

12.00 Kansainvälisesti tunnettu suomalainen muotoilija,
Tapio Anttila | Yrittäjä, Muotoilija, Tapio Anttila Design

13.00 Franchising-yrittäjyyttä, valokuvausta ja graafista suunnittelua,
Sebastian Ratu | Yrittäjä, Helmien talo

13.30 Sharing & Caring,
Tuukka Järvinen | Yrittäjä, muusikko, Musiikkitehdas

14.00 Junior Achievement - Young Enterprise Finland,
Virpi Utriainen | CEO, JA-YE Finland

14.30 Full time job versus entrepreneurship,
Pankaj Saharan | Entrepreneur, Founder Solutions

Tervetuloa!


Lisätietoa osoitteesta: www.duuniexpo.eu

Kysymyksiin vastaa:
Jon Heikkinen
puh. 044 708 0910
jon.heikkinen@duuniexpo.eu

 

Liitetiedostot

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs