Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » LAMK on Suomen yritystehdas

Lahden ammattikorkeakoulu

LAMK on Suomen yritystehdas

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2014 klo 12:20
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulusta vuosina 2009-2011 valmistuneista 83 toimii yrittäjänä perustamassaan yrityksessä! Luku on valtakunnallisesti mitattuna merkittävä ja parempi kuin muilla ammattikorkeakouluilla keskimäärin. Lukumäärä perustuu Tilastokeskuksen tuottamaan tietoon. Yrittäjien määrä on nousussa erityisesti sosiaali- ja terveysalalla.

- Lahden ammattikorkeakoulussa on pitkät perinteet yrittäjyysopetuksessa. Se on jo vuosia kuulunut kaikkien opiskelijoiden opetussuunnitelmaan ja viime vuosina sen toteuttamiseen on kehitetty useita erilaisia, monimuotoisia menetelmiä, kertoo yrittäjyyden lehtori Sari Suominen.

Opiskelijayrittäjyys on Lahden ammattikorkeakoulun yksi strategisista profiileista.

- Ensinnäkin se tarkoittaa sitä, että opiskelijoille annetaan mahdollisuuksia toimia yrittäjämäisesti opintojen aikana. Tämä valmentaa heitä yrittäjämäiseen toimintaan myös tulevaisuuden työelämässä joko työntekijöinä tai itsenäisinä yrittäjinä, Suominen kertoo.

- Toiseksi, yrittäjyys on sisällä kaikessa opetuksessa, TKI-toiminnassa, käytännön harjoittelussa ja yritysyhteistyössä eri aloilla, hän jatkaa.

- Yrittäjyys ja yrittäjämäinen työskentelytapa koskee myös opettajia ja muuta henkilökuntaa. Henkilöstöä tuetaan innovointiin ja uudenlaisiin ratkaisuihin työssään.

Monta toteutustapaa

LAMKissa opiskelijat voivat toimia opintojensa aikana osuuskuntayrittäjinä, perustaa NY-yrityksen vuodeksi ja harjoitella yrittäjyyttä tai osallistua erilaisiin yrittäjyystempauksiin, kuten Innovate or Die! –tapahtumaan tai Cambridge Venture Camp -innovaatioleiriin.

- Nämä tempaukset ovat muutaman päivän mittaisia intensiivijaksoja, joissa opiskelijat perehtyvät yrittäjyyteen erilaisten tehtävien kautta ja saavat oppia arvostetuilta yrityksiltä ja asiantuntijoilta, Suominen sanoo. 

Uusinta uutta on suomenkielisten ja kansainvälisten opiskelijoiden yhdistäminen NY-ohjelmassa, jyväskyläläisen tiimiakatemiamallin soveltaminen yrittäjyyden kehittämiseen ja Cambridgen yliopiston kanssa tehtävä yhteistyö. Kun tähän vielä lisää syksyllä tarjolla olevat monet liikeideakilpailut, on yrittäjyyden opiskeluun ja oppimiseen paljon mielenkiintoisia vaihtoehtoja.

Lisätietoja
Sari Suominen, lehtori
Lahden ammattikorkeakoulu, liiketalouden ala
p. 044 708 0590

 

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs