Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Lahden työttömyysaste lähes viime vuoden tasolla

Lahden kaupunki

Lahden työttömyysaste lähes viime vuoden tasolla

Tiedote.
Julkaistu: 20.10.2015 klo 12:10
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden työttömyysaste oli syyskuun lopussa 2015 17,6 %, 0,4 prosenttiyksikköä alempi kuin elokuussa ja 0,3 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi sitten. Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukainen koko maan työttömyysaste oli syyskuun lopussa 12,8 %.Työttömiä työhakijoita oli Lahdessa syyskuussa 8 694, 218 henkilöä vähemmän kuin elokuussa ja 85 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten.

 Työttömien suhteellinen (+0,3 pros. yks.) ja määrällinen (+85 h.) kasvu on kuitenkin ollut Lahdessa vuoden aikana isoista kaupungeista vähäisintä. Työttömyys kasvaa eniten pääkaupunkiseudulla sekä useassa maakunnan keskuskaupungissa. Varsinkin pitkäaikaistyöttömien määrä kasvaa ja pitkien työttömyysjaksojen osuus on esimerkiksi Helsingissä ja Espoossa jo yli 40 %.

 

Lisätietoja:
Pauli Mero
Tutkija
Lahden kaupunki
Tekninen ja ympäristötoimiala
pauli.mero@lahti.fi
050 3985435

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs