Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Lahden työttömyysaste jämähtänyt yli 19 %:n

Lahden kaupunki

Lahden työttömyysaste jämähtänyt yli 19 %:n

Tiedote.
Julkaistu: 24.03.2015 klo 12:24
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden työttömyysaste oli helmikuun lopussa 2015 19,2 %, samalla tasolla kuin tammikuussa ja 1,5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi sitten. Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukainen koko maan työttömyysaste oli helmikuun lopussa 13,5 %.

Työttömyys kasautuu yhä enemmän keskuskuntiin, vain pääkaupunkiseudun suurissa kaupungeissa työttömyysasteet ovat koko maata (13,5 %) alempia. Tulevan uuden Lahden (Lahti+Nastola) työttömyysaste (työttömien osuus työvoimasta) on tällä hetkellä 18,5 %. Jos Lahden seudun kuntaliitoksessa olisi mukana myös Hollola ja  Hämeenkoski, niin alueen työttömyysaste olisi ollut helmikuun lopussa 17,5 %, samalla tasolla kuin Jyväskylässä ja Tampereella.

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs