Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Lääkärit valitsivat jo toisen kerran Terveystalon Suomen kiinnostavimmaksi työnantajaksi

Terveystalo

Lääkärit valitsivat jo toisen kerran Terveystalon Suomen kiinnostavimmaksi työnantajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 11.04.2014 klo 13:48
Julkaisija: Terveystalo

Terveystalo on lääkäreiden mielestä Suomen kiinnostavin työnantaja sekä yksityisistä että julkisista toimijoista. Lääkärit arvostavat työpaikassa hyvää työilmapiiriä ja johtamista sekä kehittymis- ja koulutusmahdollisuuksia.

Työnantajamielikuvatutkimukseen vastanneista lääkäreistä 38 prosenttia ja opiskelijoista 41 prosenttia asetti Terveystalon valtakunnallisesti kiinnostavimmaksi työnantajaksi.

– Työilmapiiri, hyvä johtaminen sekä mahdollisuudet kehittyä ja vaikuttaa oman työn sisältöön korostuvat lääkärien arvioissa. Tutkimustulokset osoittavat, että olemme pystyneet vastaamaan odotuksiin, sanoo Terveystalon henkilöstöjohtaja Johanna Karppi.

Terveystalo nousi tutkimuksessa myös toiseksi tunnetuimmaksi työnantajaksi lääkärien keskuudessa. Terveystalon tunnettuus on noussut usean vuoden ajan.

– Terveystalon eduiksi mainittiin viime vuoden tapaan joustavuus ja kohtuulliset työajat. Terveystalo arvioitiin myös menestyväksi ja arvostetuksi työnantajaksi.

– Henkilöstötyytyväisyys Terveystalossa on parantunut vuosi vuodelta. Henkilöstötutkimuksemme mukaan työntekijöistämme 92 prosenttia on tyytyväisiä Terveystaloon työnantajana ja 95 prosenttia tyytyväisiä omiin työtehtäviinsä. Tulokset kertovat, että terveystalolaiset ovat tyytyväisiä työtehtäviinsä, sitoutuneita yhteisiin tavoitteisiin, tavoitteet ymmärretään hyvin ja henkilöstö kokee ylpeyttä kertoessaan olevansa osa Terveystaloa.

Lääkärit arvostavat kehittymismahdollisuuksia, hyvää johtamista ja työilmapiiriä

Lääkärit pitävät yksityistä lääkäriasemaa tai sairaalaa kiinnostavimpana työnantajana. Yksityisellä sektorilla työskentelemisen hyviksi puoliksi lääkärit mainitsivat mm. hyvän työilmapiirin, kehittymismahdollisuudet, mahdollisuuden vaikuttaa omiin työtehtäviin sekä korkealaatuiset työvälineet. Muita positiivisiksi koettuja asioita olivat joustavuus työaikojen suhteen, kohtuullinen työmäärä sekä riittävän haasteellinen työ.

– Työnantajamielikuvatutkimuksen mukaan lääkärit arvostavat erityisesti hyvää johtamista. Terveystalossa on viimeisen vuoden aikana panostettu erityisesti esimiestyöhön ja työyhteisöjen toimivuuteen. Olen erittäin iloinen siitä, että tekemämme kehittämistyö on myös tutkimusten mukaan ollut kannattavaa.

Kyselyyn vastanneista lääkäreistä 18 prosenttia etsii jatkuvasti uusia työmahdollisuuksia ja 47 prosenttia saattaisi hakea uutta työpaikkaa, jos kiinnostava sattuisi kohdalle. Lääkärit ovat muita ylempiä toimihenkilöitä kiinnostuneempia vaihtamaan työpaikkaa.

Kyselyyn vastanneet pitävät näitä asioita tärkeimpinä työpaikan valinnassa:
• Hyvä työilmapiiri 68 %
• Hyvä johtaminen 45 %
• Mahdollisuudet kehittyä ja kouluttautua haluamiinsa tehtäviin 38 %
• Lisäksi arvostetaan kohtuullisia työaikoja, joustomahdollisuuksia, korkealaatuista toimintaa ja palveluita.


Tutkimuksen toteutti Mediuutisten toimeksiannosta tutkimustoimisto Kuulas helmikuussa 2014. Tutkimuksessa selvitettiin lääkäreiden odotuksia työstä sekä mielikuvia eri terveydenhuollon alan toimijoista. Tutkimus toteutetaan kerran vuodessa.

Lisätietoja:
Johanna Karppi, henkilöstöjohtaja, Terveystalo, puh. 040 826 6228, johanna.karppi@terveystalo.com
Jenni Rantanen, viestintäpäällikkö, Terveystalo, puh. 050 386 4381, jenni.rantanen@terveystalo.com

Terveystalo on Suomen suurin terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja 150 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalon asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt, vakuutusyhtiöt sekä julkinen sektori. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti lähes 6 500 terveydenhuollon ammattilaista. Terveystalon verojalanjälki vuonna 2013 oli yhteensä 75,5 miljoonaa euroa ja samana vuonna Terveystalo investoi suomalaisten terveyspalvelujen kehittämiseen 28 miljoonaa euroa. www.terveystalo.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs