Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Lääkärikeskus Labeho Oy Lappeenrannasta osaksi Pihlajalinna-konsernia

Pihlajalinna-konserni

Lääkärikeskus Labeho Oy Lappeenrannasta osaksi Pihlajalinna-konsernia

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2013 klo 10:00
Julkaisija: Pihlajalinna-konserni

Suomen suurin kotimaisessa omistuksessa oleva sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden tuottaja Pihlajalinna-konserni on ostanut Lääkärikeskus Labeho Oy:n Lappeenrannasta. Yritysosto on osa strategista suunnitelmaa, jonka mukaan Pihlajalinna-konserni laajenee entistä vahvemmaksi valtakunnalliseksi verkostoksi.

Labeho Oy jatkaa kaupan toteuduttua toimintaansa entisissä tiloissaan. Kaupalla ei ole vaikutusta Labeho Oy:n henkilökunnan ja ammatinharjoittajien asemaan.

Labeho sijaitsee Lappeenrannan ydinkeskustassa. Labehon laboratorio on perustettu jo vuonna 1955, mutta 1995 laajennettu lääkärikeskukseksi.

– Yrityskaupan myötä saimme leveämmät hartiat palvelujen tuottajana. Palveluille on kysyntää ja pienet yritykset tarvitsevat kumppaneita, jotta kysyntään voidaan vastata, Labehon vastaava lääkäri Markku Riihimäki toteaa.

Riihimäen mukaan Labehon asiakkaista huomattava osa on venäläisiä, ja heidän määränsä on kasvanut varsinkin parin viime vuoden aikana. Venäläisiä asiakkaita on sekä yksityispalveluiden että työterveyden piirissä, sillä monet yritykset myös työllistävät venäläisiä. Venäläisiä asiakkaita palvellaan heidän omalla kielellään.

Jatkossa venäläisille yksityisasiakkaille voidaan tarjota muitakin Pihlajalinna-konsernin erikoispalveluita kuten konsernin sairaaloiden ja lääkärikeskusten, Dextra Urheilu- ja tapaturmaklinikan sekä Dextra Plastiikkakirurgisen sairaalan (ent. Professori Nordströmin plastiikkakirurginen sairaala) yksityispalveluja.

– Labehon asiakaskunta on muutenkin hyvin kansainvälistä, palvelemme myös englannin kielellä, Riihimäki lisää

 

Myös Jyväskylään ja Kankaanpäähän

 

Pihlajalinna on ostanut myös Jyväskylässä toimivan, työterveys- ja hoivapalveluihin keskittyneen Visita Oy:n sekä Kankaanpäässä toimivan lääkärikeskus Irmeli Elomaa Oy:n.

Jyväskylän maantieteellinen sijainti on keskeinen valtakunnallisen verkoston kannalta. Kankaanpäässä puolestaan saadaan turvattua uusienkin asiakkaiden tarpeet monipuolisesti.

– Kaikki yrityskaupat syntyivät hyvin sujuvasti, koska lopputulos on sekä myyjän että ostajan etu. Yritysjärjestelyille oli tarvetta ja ajankohta oli kaikille oikea, toteaa Pihlajalinnan varatoimitusjohtaja Leena Niemistö. Hän vastaa konsernin yksityisestä liiketoiminnasta ja toimii myös konserniin kuuluvan lääkärikeskus Dextra Oy:n toimitusjohtajana.

Pihlajalinna-konsernin kotipaikka on Tampere, mutta nykyinen toiminta kattaa jo koko Suomen Helsingistä Leville. Toimipaikkoja on tällä hetkellä yhteensä 17 ja konsernissa on kolme sairaalaa.

 

Lisätietoja

 

Pihlajalinna-konserni

Varatoimitusjohtaja Leena Niemistö

gsm 050 597 9505

leena.niemisto@dextra.fi

 

Lääkärikeskus Labeho Oy

Vastaava lääkäri Markku Riihimäki

gsm 0400 815 366

markku.riihimaki@labeho.fi

Pihlajalinna-konserni on Suomen suurin kotimaisessa omistuksessa oleva sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden tuottaja. Pihlajalinna on perustettu vuonna 2001, ja sen omistajina ovat yhtiön henkilökunta, Keskinäinen Vakuutusyhtiö LähiTapiola sekä suomalainen rahasto. Pihlajalinna-konserni tuottaa sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluja kunnille ja erittäin korkeatasoisia, laatupalkittuja yksityispalveluita mm. Dextra Urheilu- ja tapaturmaklinikalla, Dextra Plastiikkakirurgisessa sairaalassa (ent. Professori Nordströmin plastiikkakirurginen sairaala) sekä Pihlajalinna-lääkäriasemilla ja sairaalassa. Pihlajalinnan liikevaihtoarvio vuodelle 2013 on noin 115 miljoonaa euroa, ja yhtiössä työskentelee yli 1 400 terveydenhuollon ammattilaista.

www.pihlajalinna.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs