Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Kyselytutkimus: Työnantajat eivät osaa hyödyntää kesätyöntekijöidensä potentiaalia

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

Kyselytutkimus: Työnantajat eivät osaa hyödyntää kesätyöntekijöidensä potentiaalia

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2016 klo 09:30
Julkaisija: Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

Tulevana kesänä kymmenet tuhannet nuoret kesätyöntekijät paikkaavat lomakautta ja tuovat samalla uusia näkemyksiä työpaikoille. T-Median toteuttaman kesätyötutkimuksen mukaan kesätyöntekijöillä olisi kuitenkin vielä reilusti nykyistä enemmän annettavaa.

Tutkimuksen mukaan vain 55 prosenttia nuorista koki, että kesätyöpaikalla on hyödynnetty heidän ideoitaan tai näkökulmiaan. Jopa 29 prosenttia oli sitä mieltä, että he eivät päässeet tuomaan ideoitaan esille ollenkaan. Syynä vaikuttamismahdollisuuksien puuttumiseen nuoret pitivät työpaikan hierarkiaa tai omaa asemaansa kesätyöntekijänä.

Vastuullinen kesäduuni 2016 -kampanjan suojelija ja Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio muistuttaa, että kesätyöntekijöiden innovatiivisuus ja innostus kannattaa hyödyntää. Se voi parhaassa tapauksessa poikia uusia työskentelytapoja ja kehittää työyhteisöä.

– Nuoret kesätyöntekijät ovat työnantajalle arvokas resurssi, sillä heillä on uusia raikkaita näkemyksiä. Nuoret tuntevat modernit teknologiat ja ovat innokkaita tekemään sekä kehittämään, jos heille vain annetaan mahdollisuus, Ritakallio rohkaisee.

Nuoria kannattaa rohkaista ideoimaan

Tutkimuksesta ilmenee, että nuorten ideoita kuunneltiin parhaiten esimerkiksi käytännön ratkaisuissa ja tietotekniikan hyödyntämisessä. Miespuolisten kesätyöntekijöiden ideoita hyödynnettiin useammin kuin naispuolisten.

Vastuullinen kesäduuni -kampanja kysyi nuorilta, miten työnantajat voisivat paremmin hyödyntää kesätyöntekijöidensä ideoita. Keskeisessä roolissa oli nuorten mielestä kannustava ja rento työilmapiiri. Kun nuorten työpanosta ja näkemyksiä arvostetaan, se rohkaisee tuomaan omia ajatuksia julki.

Nuoret kannattaa myös ottaa rohkeasti mukaan esimerkiksi johtoryhmän kokouksiin. Tämä antaa nuorille paremman käsityksen yrityksen toiminnasta ja osoittaa, että heidän työpanostaan arvostetaan.

– On tärkeää, että koko organisaatio tietää kesätyöntekijöiden merkityksen ja on mukana perehdyttämässä heitä tehtäviinsä sekä työyhteisöön. Näin kesätyökokemuksesta tulee onnistunut sekä nuoren että työnantajan kannalta. Kun nuorelle jää hyvä kuva yrityksestä, hän kertoo siitä mielellään myös lähipiirilleen, muistuttaa Vastuullinen kesäduuni -kampanjan projektijohtaja Päivi Salminen-Kultanen.

Tutkimuskyselyssä selvitettiin kesäkausien 2014–2015 kesätyökokemuksia sekä kesätyöntekijöiden että kesätyötä tarjonneiden organisaatioiden näkökulmasta. Tutkimus toteutettiin 5.–11.1.2016 T-Median tutkimuspanelistien keskuudessa, ja tutkimukseen vastasi 1023 15–65-vuotiasta suomalaista.

Lisätietoja:

Projektijohtaja Päivi Salminen-Kultanen
puh. 040 727 9717
paivi.salminen-kultanen(a)t-media.fi

Vastuullinen kesäduuni -kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätöitä. Kampanjassa on tänä vuonna mukana jo 285 vastuullista työnantajaa, jotka tarjoavat ensi kesänä yli 46 000 vastuullista kesätyöpaikkaa.  Kampanjan pääkumppaneita ovat Sonera, Nokia, RAY Ja Oikotie Työpaikat. Kampanjaa koordinoivat Taloudellinen tiedotustoimisto TAT ja T-Media.

Työnantajat voivat ilmoittautua mukaan kampanjaan sivustolla kesaduuni.org.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs