Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Kyamkista kyberturvallisuuden osaajia

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kyamkista kyberturvallisuuden osaajia

Tiedote.
Julkaistu: 28.03.2014 klo 07:00
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu tarjoaa kyberturvallisuuden opetusta osana tietotekniikan koulutusta. Osaamistavoitteina ovat datakeskusten, erilaisten tietoverkkojen ja käyttöjärjestelmien tietoturvallinen toteuttaminen, penetraatiotestaus ja tunkeutumisen havaitseminen. Osa kyberturvallisuusopetuksesta toteutetaan pelien keinoin.

Kyamkin informaatioteknologian tiimivastaavan Martti Kettusen mukaan kasvava tietoverkkorikollisuus ja tietomurrot, sekä jopa valtioiden tiedustelutoiminnan luomat kyberturvallisuusuhat ovat tulleet arkipäiväiseksi ilmiöksi verkottuneessa yhteiskunnassa. Näiden ilmiöiden lisääntyminen on lisännyt tietoisuutta kyberturvallisuuden merkityksestä.

”Datakeskusten suorituskyky ja kapasiteetti kasvavat rajusti. Viiden vuoden aikana esimerkiksi pilvipalvelut yleistyvät yli nelinkertaisiksi verkkoliikenteen kasvaessa. Suomi, datakeskusten luvattu maa, tarjoaa vakaan ympäristön vailla poliittisia kriisejä. Korruption ja rikollisuuden määrän vähäisyydellä, palkkojen maltillisella tasolla ja hyvillä nettiyhteyksillä maailmalle voidaan yhdessä osaavan työvoiman avulla luoda uusia työpaikkoja kyberturvallisuuden huippuosaamisen turvin”, Kettunen ennakoi.

Kyamkissa visiona on yhdistää peliohjelmointi-, kyberturvallisuus- ja datakeskusosaaminen yhdeksi kokonaisuudeksi, kyberturvallisuuslaboratorioksi. Laboratorion datakeskuksessa pyörivät pelit ja niiden virtualisointialustat toimivat houkutuslintuna hakkereiden hyökkäyksille. ”Datakeskus toimii näin kyberhyökkäysten elävänä testialustana ja samalla voidaan kehittää parempia ratkaisuja tulevaisuuden pelillistetyille koulutusratkaisuille”, visioi Kettunen.

Kyamkin tietotekniikan koulutus on hakukohteena kevään 2014 yhteishaussa. Lisätietoa koulutuksesta on tarjolla sivulla www.kyamk.fi/hakijalle sekä Martti Kettusen artikkelissa verkkolehti Koskisen numerossa 1/2014.

 

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Informaatioteknologian tiimivastaava Martti Kettunen
p. 044 702 8300
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Vararehtori Mirja Toikka
Pääskysentie 1, 48220 KOTKA
p. 044 702 8372
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

www.kyamk.fi

 

Kaikki mediatiedotteet: www.kyamk.fi/mediatiedotteet

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs