Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » KyAMK-tiedote: Uutena tuotteena osaamiskartoitukset

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

KyAMK-tiedote: Uutena tuotteena osaamiskartoitukset

Tiedote.
Julkaistu: 07.02.2012 klo 12:40
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun koulutus- ja työelämäpalvelut tarjoaa uutta tuotetta yrityksille ja yhteisöille. Kyseessä on organisaatioiden osaamisen kartoittamista varten luotu työväline, jonka KyAMK on suunnitellut yhdessä Mikkelin ammattikorkeakoulun kanssa.

KyAMK:n osaamiskartoituksen tavoitteena on olla nopea ja joustava. Sitä kehitettäessä haluttiin päästä eroon monien jo olemassa olevien kartoitusten monimutkaisuudesta. Uudessa kartoituksessa keskitytään työyhteisön tai -organisaation kannalta keskeisiin osaamisalueisiin, jotka valitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Valittujen osaamisalueiden osaamistasot arvioimalla saadaan kattava tieto siitä, millainen osaamisen taso tutkitussa kohteessa on.

Koulutusorganisaationa ja täydennyskoulutuksen järjestäjänä KyAMK:lle on tärkeää saada laaja-alaisesti tietoa osaamisesta työelämässä. Erityisesti KyAMK toivoo saavansa tietoa osaamisen vajeista tai puutteista. Työelämä puolestaan hyötyy saadessaan ajantasaista tietoa henkilöstön osaamisesta ja osaamisvajeista. Ajantasaisen tiedon lisäksi osaamista tarkastellaan aina suhteessa tulevaisuuden haasteisiin.

Kartoitettavana monenlaista osaamista

Uusi osaamiskartoitus taipuu erityyppisen osaamisen kartoittamiseen. Työntekijöillä on osaamista, jota kaikkien organisaatioiden kaikki työntekijät tarvitsevat. Lisäksi on jokaiseen työhön liittyvää ammattiosaamista, kapean alan erityisosaamista sekä joissakin tehtävissä edellytettävää moniosaamista. KyAMK:n asiantuntijat suunnittelevat organisaation johdon ja esimiesten kanssa, miten erilaiset osaamiset ovat edustettuna kartoituksessa.

Kartoitus toteutetaan työntekijöille suunnattuna kyselynä. Koulutus- ja työelämäpalvelujen asiantuntijoiden analyysin jälkeen syntyy kehittämissuunnitelma, jonka avulla KyAMK:n asiantuntijat voivat yhdessä asiakkaan kanssa suunnitella täydennyskoulutuksia tai henkilöstön kouluttautumista pidemmällekin.

 

Lisätiedot

www.kyamk.fi/osaamiskartoitukset

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Koulutus- ja työelämäpalvelut
Osastonjohtaja Riitta Muuronen
P. 044 702 8963, etunimi.sukunimi@kyamk.fi

www.kyamk.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs