Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Kutsu Taiteilijan elämänkulku -tutkimuksen julkistamistilaisuuteen

Nuorisotutkimusseura ry

Kutsu Taiteilijan elämänkulku -tutkimuksen julkistamistilaisuuteen

Kutsu.
Julkaistu: 14.11.2014 klo 13:24
Julkaisija: Nuorisotutkimusseura ry

Taiteilijan elämänkulku. Tutkimus nuorista taiteilijoista 2000-luvun Suomessa
Mikko Piispa & Mikko Salasuo

Taiteilijan elämänkulku -teoksessa tarkastellaan sitä, miten joukko nuoria suomalaisia on kasvanut ja sosiaalistunut arvostetuiksi taiteilijoiksi 2000-luvun Suomessa. Aineistona ovat 29 taiteilijan elämäkerralliset haastattelut. Haastateltavat edustavat lukuisia eri taiteenaloja ja ovat kaikki saavuttaneet menestystä suhteellisen varhaisella iällä. Tutkimusta varten on haastateltu muun muassa seuraavia eri alojen taiteilijoita: Paula Vesala, Mikko Franck, Tuomas Milonoff, Rauha Mäkilä, Paola Suhonen, Juha Itkonen ja Krista Kosonen.

Tilaisuus järjestetään Tieteiden talon (Kirkkokatu 6, Helsinki) salissa 104 (1.krs), 15.12.2014 klo 10–11.30.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Nuorisotutkimusseura, opetus- ja kulttuuriministeriön nuoriso- ja liikuntapolitiikan sekä kulttuuri- ja taidepolitiikan osastot.

Ohjelma

9.30–10.00        Kahvitarjoilu
10.00                  Avaussanat: tutkimusprofessori Tommi Hoikkala, Nuorisotutkimusverkosto
10.10                  Taiteilijan elämänkulun esittely: Mikko Piispa & Mikko Salasuo
10.30                  Ajatuksia "Menestyjien elämänkulku" -tutkimushankkeen taustoista: Ylitarkastaja Hannu Tolonen (OKM)
10.40                  Taiteilijan elämänkulku -kirja ja suomalaisen taiteen tutkimus: Ateneumin johtaja Susanna Pettersson
10.55                  Tutkimus taide- ja kulttuuripolitiikan tukena: Kulttuuriasiainneuvos Esa Pirnes (OKM)
11.05                  Löydänkö itseni tutkimuksesta: Kirjailija Miika Nousiainen
11.20                  Kysymys kirjoittajille ja kommentaattoreille: miten tutkimus voi parhaiten edistää taidetta ja/tai taidepolitiikkaa?

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Ilmoittautumiset julkistamistilaisuuteen kahvitarjoilua varten osoitteessa www.nuorisotutkimusseura.fi/ilmoittautuminen/taiteilijan-elamankulku.

Tervetuloa!

Tutkimusta varten haastatellut taiteilijat

Jasmin Anoschkin (kuvataide), Laura Birn (teatteri ja elokuva), Mikko Franck (klassinen musiikki), Roope Gröndahl (klassinen musiikki), Samuli Heimonen (kuvataide), Hannaleena Heiska (kuvataide), Vilja-Tuulia Huotarinen (kirjallisuus), Juha Itkonen (kirjallisuus), Sanna Kantola (muotoilu ja suunnittelu), Anssi Kasitonni (kuvataide), Krista Kosonen (teatteri ja elokuva), Jani Leinonen (kuvataide), Sami Makkonen (sarjakuva), Tunna Milonoff (tv ja elokuva), Rauha Mäkilä (kuvataide), Mazdak Nassir (dokumenttielokuva), Mimosa Pale (kuvataide ja performanssi), Milla Paloniemi (sarjakuva), Ari Pelkonen (kuvataide), Aarni Pennanen (klassinen musiikki), Ari Pulkkinen (pelimusiikki), Ville Ranta (sarjakuva), Mika Rättö (populaarimusiikki), Stiina Saaristo (kuvataide), Paola Suhonen (muotoilu ja suunnittelu), Ville Tietäväinen (sarjakuva), Katja Tukiainen (kuvataide), Anna Tuori (kuvataide) ja Paula Vesala (populaarimusiikki).

Lisätiedot

Mikko Salasuo
puh. 040 548 5520
mikko.salasuo@nuorisotutkimus.fi

Mikko Piispa
puh. 020 755 2668
mikko.piispa@nuorisotutkimus.fi

Nuorisotutkimusseura ry on tieteellinen seura, joka edistää nuorisotutkimusta Suomessa ja kansainvälisesti. Nuorisotutkimusverkosto on seuran osana toimiva tutkijayhteisö, joka tuottaa monitieteistä akateemista tutkimusta sekä vaikuttaa tutkimuksillaan yhteiskuntapolitiikkaan ja nuorisotyön kehittämiseen. Nuorisotutkimusseuran julkaisusarjassa julkaistaan niin akateemista kuin soveltavaakin tutkimusta sekä yhteiskunnallisia puheenvuoroja. Seura julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Nuorisotutkimus-lehteä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs