Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » KUTSU PANEELIKESKUSTELUUN 27.9.2012: Riittääkö ahkeruus?

Plan Suomi Säätiö

KUTSU PANEELIKESKUSTELUUN 27.9.2012: Riittääkö ahkeruus?

Kutsu.
Julkaistu: 20.09.2012 klo 15:55
Julkaisija: Plan Suomi Säätiö

Riittääkö ahkeruus? – Suomalaiset nuoret osana globaalia nuorisotyöttömyyttä

Nuorten työttömyys on haaste sekä Suomessa että globaalisti: kaikkien aikojen suurin ikäluokka joutuu siirtymään työelämään tilanteessa, jossa heille ei ole työpaikkoja tarjolla. Miten maailmanlaajuinen nuorisotyöttömyys koskettaa suomalaisnuoria? Mitä nuoret itse ajattelevat työstä ja tulevaisuudestaan?

Tervetuloa tilaisuuteen, jossa alan asiantuntijat ja nuoret kohtaavat paneelikeskustelussa otsikolla Riittääkö ahkeruus? – Suomalaiset nuoret osana globaalia nuorisotyöttömyyttä.

Aika: 27.9.2012 klo 18–20
Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki

Kehitysyhteistyöjärjestö Planin koordinoima nuorten aikuisten Mitä?-verkosto on viime keväästä saakka pitänyt maailmanlaajuista nuorisotyöttömyyttä esillä eri puolilla Suomea Mitä duunii -kampanjallaan. Tapahtumissa, festivaaleilla ja TE-keskuksissa kohtaamiltaan nuorilta he ovat koonneet aineiston, jossa nuoret kertovat tulevaisuuden unelma-ammatistaan, vahvuuksistaan ja odotuksistaan työntekijöinä. Yhteenveto nuorten näkemyksistä esitellään paneelin yhteydessä ja luovutetaan työministeri Lauri Ihalaisen erityisavustajalle Pilvi Torstille.

Paneelissa aiheesta keskustelevat Mika Wilén henkilöstöalan Manpower Group -yrityksestä ja Riitta Soveri Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskuksesta. Nuorten omaa ääntä edustavat Mitä?-verkoston Heikki Kaijalainen sekä verkoston ulkopuolelta paneeliin osallistuva nuori Riikka Yrttiaho. Kommenttipuheenvuoron antavat myös Pilvi Torsti sekä Plan Suomi Säätiön ohjelmakoordinaattori Niina Niemi.

Kampanjan yhteenvetoraportin valossa käsitys, jonka mukaan nuorten sitoutuminen työhön ja halu kantaa vastuuta olisi vanhempia sukupolvia heikompi, ei pidä paikkaansa. Sen johdannossa nuoret esittävät harminsa siitä, että keskustelu nuorisotyöttömyydestä käydään kuulematta heitä itseään.

”Nuoret eivät ole pelkästään työvoimapoliittisten toimenpiteiden tai globaalien muutosten pelinappuloita, vaan heillä pitää itsellään olla aktiivinen asema tilanteen muuttamisessa.”

Tilanteessa, jossa sekä teollisuus- että kehitysmaat ovat epäonnistuneet nuorten potentiaalin hyödyntämisessä, tulevaisuus herättää myös tiukkoja kysymyksiä:

”Suomalaisnuorten täyttämät kampanjavastaukset ovat täynnä toivoa ja unelmia työllistymisestä ja unelmatyöpaikoista. Kenellä on varaa näihin unelmiin? Pitäisikö kehitysmaiden tai Euroopan kriisivaltioiden, kuten Kreikan tai Espanjan nuorten tyytyä siihen, että heidän kohdallaan unelmien aika ajoi ohi?”

Tervetuloa paneeliin kuuntelemaan, keskustelemaan ja esittämään kysymyksiä. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Ennakkoilmoittautumista toivotaan 24.9. mennessä osoitteeseen mitaverkosto@plan.fi


Lisätietoa:

Anna Peltoniemi
Plan Suomen verkostokoordinaattori
p. 09-6869 8011
anna.peltoniemi@plan.fi

 

Plan on kehitysyhteistyöjärjestö, joka parantaa kehitysmaiden lasten elämänlaatua pysyvästi. Planin työn pääasiallisia rahoittajia ovat yksityiset, kummitoiminnassa mukana olevat ihmiset. Tärkeitä rahoittajia ovat myös ulkoasiainministeriö sekä yritykset. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan perustettiin 1937, ja Suomessa toiminta alkoi 1998. Plan toimii yhteensä 68 maassa. Lisätietoja: www.plan.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs