Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Kutsu medialle: "Mikä sinua pelottaa siellä avaruudessa, Tim Kopra?"

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Kutsu medialle: "Mikä sinua pelottaa siellä avaruudessa, Tim Kopra?"

Kutsu.
Julkaistu: 23.05.2016 klo 11:35
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Mikä sinua pelottaa siellä avaruudessa? Kuunnellaanko avaruudessa radiota vai avaruuskohinaa? Miten astronautteja valmistetaan elämään pienessä tilassa pitkiä aikoja samojen ihmisten kanssa?

 

Muun muassa tällaisiin kysymyksiin suomalaiset kaipaavat vastauksia astronautti Tim Kopralta. Niitä saadaan perjantai-iltana 27.5., kun tiedekeskus Heurekasta otetaan NASAn kautta yhteys avaruuteen, kansainväliselle avaruusasemalle.

-Idea tapahtuman järjestämiseen tuli Tim Kopralta itseltään, kertoo Heurekan elämysjohtaja Mikko Myllykoski.

”Sisunautti” –lempinimen saanut Kopra vieraili Heurekassa vuonna 2010 ja toivoi nyt saavansa uudelleen yhteyden suomalaisiin tieteen ystäviin.

NASAn aikataulun vuoksi tapahtuma järjestetään perjantai-iltana 27.5. Heurekan ovet avautuvat kello 20, ja kävijät voivat virittäytyä tunnelmaan tiedekeskuksen näyttelyissä ja planetaariossa. Suomalaisia avaruusasiantuntijoita haastatellaan kello 21.45 alkaen, ja Kopran kanssa keskustellaan kello 22.30-23.00 välillä.

Yhteys avaruuteen otetaan Yhdysvalloista, ja sieltä välitetään linkki Heurekaan. Näin toimitaan siksi, että avaruusasema kiertää Maan 90 minuutissa, joten suoran yhteyden avulla voitaisiin saada korkeintaan kymmenisen minuutin keskustelu kerrallaan.

Timothy Kopraa on kutsuttu sisunautiksi hänen suomalaisten sukujuurtensa vuoksi. Hänen isoisänsä oli kotoisin Karjalan Valkjärveltä ja muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1910. Timothy Kopran isä puhui vielä sujuvaa suomea, mutta hän itse osaa vain muutaman sanan. Hän on ollut avaruudessa aiemminkin, ja tällä kertaa hänellä on mukanaan erityisesine: Jean Sibelius -juhlaraha, jonka hän sai tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä. Kopra twiittasi hiljattain avaruudesta otetun kuvan Suomesta. Katso twiitti ja presidentti Niinistön vastaus täältä: https://twitter.com/niinisto/status/727112974465376256

Lue lisää tapahtumasta täältä: http://www.heureka.fi/fi/suora-yhteys-avaruudesta-heurekaan


Lisätietoja:

Siina Vasama
Tapahtumatuottaja
040 9015 260
siina.vasama@heureka.fi

Tiedekeskus Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Heurekassa voi kokeilla oivaltamisen iloa vuorovaikutteisissa näyttelyissä, planetaariossa, oppimisohjelmissa ja tapahtumissa. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs