Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Kunnolla työhön -projektissa yhdistyivät työllistymisvalmiudet ja kunnon kohentaminen

Tuoterengas

Kunnolla työhön -projektissa yhdistyivät työllistymisvalmiudet ja kunnon kohentaminen

Tiedote.
Julkaistu: 08.11.2013 klo 14:05
Julkaisija: Tuoterengas

Päijät-Hämeen koulutuskonserniin kuuluva Tuoterengas toteutti vuosina 2011–2013 valmennushankkeen Kunnolla työhön, jossa työttömille tarjottiin tukea sekä työllistymiseen että fyysisestä kunnosta huolehtimiseen. Hankkeen loppuseminaari järjestetään torstaina 14. marraskuuta kello 12–16. Paikkana on Wanha Walimo osoitteessa Vesijärvenkatu 25, Lahti.

Hankkeen kohderyhmänä olivat Työ- ja elinkeinotoimiston kautta tulevat työttömät työnhakijat, jotka tarvitsivat tukea työhön paluun onnistumiseksi. Valmennuksen tavoitteena oli edistää asiakkaiden fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen kunnon kohenemista, motivoida omasta kunnosta huolehtimiseen, kohentaa elämänhallintaa ja parantaa heidän mahdollisuuksiaan työllistyä kykyjä vastaavaan työhön.

Valmennusjaksoon kuului työkyvyn arviointi, fyysisen kunnon testaukset, oman liikuntaohjelman laatiminen sekä tuettu työelämäjakso. Fyysisen kunnon mittauksissa ja liikuntaohjelman laatimisessa yhteistyökumppaneina toimivat Liikuntakeskus Pajulahti sekä Hyvinvointikeskus LUMO.

Hankkeen tulokset olivat myönteisiä. Valmennettavista 85 prosenttia sijoittui valmennuksen jälkeen joko työhön, koulutukseen tai muuhun jatkosuunnitelman mukaiseen toimintaan. Elämänlaatukyselyn tulosten perusteella mm. yli 70 prosenttia koki tarmokkuuden lisääntyneen ja 65 prosenttia koki psyykkisen hyvinvoinnin lisääntyneen. Liikuntatottumusten kartoituksessa asiakkaista 42 prosenttia koki kuntonsa kohentuneen ja 50 prosenttia kertoi terveysliikunnan määrän lisääntyneen projektin aikana.

Lisäksi hankkeessa tarjottiin valmennusta kahdelle muulle ryhmälle. Opiskelijoiden valmennuspalvelussa oli opiskelijoita, jotka tulivat Koulutuskeskus Salpauksesta ja joilla oli vaikeuksia opinnoissa etenemisessä. Kolmantena ryhmänä oli Tuoterenkaalla palkkatuetussa työssä olevien henkilöiden jatkopolun löytäminen ja tukeminen.

Koko projektin ajan on myös tehty kehittämistyötä, jossa on kehitetty konkreettisia työtaitojen arviointimenetelmiä Tuoterenkaan työvalmennusyksiköissä ja tehty yhteistyötä työvalmentajien kanssa havainnoinnin ja dokumentoinnin tehostamiseksi.

Kunnolla työhön -projektin toiminta-aika on 1.6.2011–31.12.2013. Projekti on Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen myöntämä ja Euroopan sosiaalirahaston osarahoittama projekti.

Seminaarin ohjelma

Aika: Torstai 14.11.2013 kello 12–16
Paikka: Wanha Walimo, Vesijärvenkatu 25, Lahti

• Projektin tulokset Projektipäällikkö Anja Koskinen ja yksilövalmentaja Eeva Friberg

• Terveysliikunnan merkitys Liikunnanohjaaja Nina Tohkanen, Pajulahti

• Oivalluksin tavoitteisiin Muutosvalmentaja Sirkka Santapukki

• Kahvitarjoilu

 

Lisätietoja

Anja Koskinen, projektipäällikkö, Tuoterengas, puh. 050 403 6869

 

Tuoterengas tarjoaa heikossa työmarkkina-asemassa oleville henkilöille yksilöllisiä ja räätälöityjä työllisyyspolkuja. Työhönvalmennusta järjestetään Lahdessa, Hollolassa, Orimattilassa, Nastolassa, Asikkalassa ja Padasjoella. Tuoterengas on osa Päijät-Hämeen koulutuskonsernia. www.tuoterengas.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs