Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » KT:n valtuuskunta hyväksyi kilpailukykysopimuksen – kunta-alalla kattavuus 100 %

KT Kuntatyönantajat

KT:n valtuuskunta hyväksyi kilpailukykysopimuksen – kunta-alalla kattavuus 100 %

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2016 klo 11:09
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

KT Kuntatyönantajien tänään 3.6.2016 koolla ollut valtuuskunta hyväksyi 29. helmikuuta syntyneen neuvottelutuloksen kilpailukykysopimukseksi ehdollisena. Valtuuskunta edellyttää kilpailukykysopimuksen hyväksymisen ehtona, että hallituksen 2.6. tekemään linjaukseen kilpailukykysopimusta tukevista toimista liittyvät veronkevennykset kompensoidaan kunnille hallitusohjelman mukaisesti.

Kunta-alalla kattavuus on sata prosenttia ja neuvoteltujen sopimusten piirissä on 422 000 palkansaajaa. Kunta-ala pysyi yhteisesti sovituissa aikatauluissa ja keskittyi olennaiseen, vaikka palvelussuhteen ehtojen heikennykset koskevat eniten julkista sektoria ja kuntatyönantajille kertyneillä säästöillä rahoitetaan yksityisen sektorin kilpailukykyä. – Sopimuksen lähtökohdat vaikeuttivat selvästi neuvotteluja, mutta kunta-alan ratkaisuhakuinen neuvottelukulttuuri osoitti jälleen toimivuutensa.

KT Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen antaakin tunnustusta kunta-alan neuvotteluosapuolille. – Tässä tilanteessa tarvitaan joustavuutta ja ymmärrystä kaikilta työmarkkinaosapuolilta, jotta Suomen kansantalous saadaan nousuun ja kansalaisille työtä, toteaa Jalonen.

Kilpailukykysopimuksen voimaantulo edellyttää lisäksi kaikkien työmarkkinakeskusjärjestöjen toteavan 13.6. mennessä, että helmikuun lopussa saavutetulla neuvottelutuloksella kilpailukykysopimukseksi on riittävä kattavuus ja että keskusjärjestöt allekirjoittavat sen.

Lisätietoja:

valtuuskunnan puheenjohtaja Ritva Viljanen, puh. 050 563 57 10
työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 77 10

 

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 422 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 21 miljardia euroa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs