Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » KT Kuntatyönantajat ja OAJ: Ammatilliset opettajat kokeilemaan vuosityöaikaa

KT Kuntatyönantajat

KT Kuntatyönantajat ja OAJ: Ammatilliset opettajat kokeilemaan vuosityöaikaa

Tiedote.
Julkaistu: 02.05.2016 klo 12:00
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

Ammatillisessa koulutuksessa voidaan vastedes paikallisesti sopia vuosityöaikakokeilusta keskustasolla sovitun mallin mukaisesti. Opettajien uuteen työaikajärjestelmään tähtäävä sopimus on historiallinen, sillä työ- ja palkkamalli on valtaosalla ammatillisia opettajia perustunut pidettyihin oppitunteihin. Sopimusmallista saavutettiin neuvottelutulos KT Kuntatyöantajien ja Opetusalan Ammattijärjestön pitkien neuvottelujen jälkeen.

Vanha malli vastaa huonosti opettajien nykyistä, monipuolista työnkuvaa. Ammatilliseen koulutukseen on tulossa laaja reformi, joka muovaa opettajien työnkuvaa entisestään.

– Mikäli kokeiluista saadaan hyviä tuloksia, vuosityöaika voi tulla koskemaan myöhemmin koko ammatillista opetusta. Kyse on merkittävästä muutoksesta opetusalalla, sillä vuosityöajan myötä kyetään paremmin ottamaan huomioon kaikki opettajan tekemä työ. Ammatillisen opettajan palkkaus on turvattu uudessa järjestelmässä tehdyn työajan suhteessa, OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos toteaa.

OAJ on Lindroosin mukaan valmis neuvottelemaan myös perusopetukseen sopivasta työaikamallista.

– Kokeilumalli on merkittävä askel kohti työaikajärjestelmää, jolla opetus voidaan järjestää tulevaisuuden ammatillisessa koulutuksessa. Neuvoteltavaa jää silti vielä jäljelle ns. ammatillisen koulutuksen reformin joidenkin vaatimusten osalta. Saavutettu neuvottelutulos osoittaa kuitenkin, että sopien voidaan saavuttaa merkittäviä muutoksia, sanoo KT Kuntatyönantajien neuvottelupäällikkö Hannu Freund.

– Prosessi on osoitus kunta-alan toimivasta neuvottelukulttuurista. OAJ ja KT kantavat yhteisesti vastuuta siitä, että työaikamallit vastaisivat opetustyön sekä sen sisällön ja menetelmien muuttumista, Freund ja Lindroos tähdentävät.

Lisätietoja:
neuvottelupäällikkö Hannu Freund,  KT Kuntatyönantajat, puh. 050 572 6209
neuvottelujohtaja Petri Lindroos, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, puh. 040 821 3711  

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 429 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 21 miljardia euroa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs