Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Kouluttautuminen työttömäksi ei saa kannatusta

Studentum.fi

Kouluttautuminen työttömäksi ei saa kannatusta

Julkaistu: 20.05.2015 klo 10:30
Julkaisija: Studentum.fi

Studentum.fi-koulutussivuston teettämän tutkimuksen mukaan koulutusvalintoja tekevät nuoret ja aikuiset ovat vahvasti sitä mieltä, että työmahdollisuuksien tulisi vaikuttaa sisäänotettavien opiskelijoiden määrään ja koulutustarjontaan. Tutkimukseen osallistuneiden mielestä ei ole järkevää kouluttaa työntekijöitä aloille, joille työllistyminen on hankalaa. Jopa 73 prosenttia kysymykseen kantaa ottavista vastaajista oli sitä mieltä, että opintotarjonnan tulisi vastata senhetkistä työmarkkinatilannetta.

– Mielestäni on hieman turhan tuntuista kouluttaa runsaasti ihmisiä sellaisille aloille, joiden työtilanne on huono. Pitäisikin kannustaa hakemaan aloille, joiden työtilanne on hyvä ja ottaa sellaisille aloille enemmän opiskelijoita, kommentoi eräs tutkimukseen osallistunut.

Sekä nuoret että aikuiset hakeutuvat koulutuksiin ensisijaisesti heitä kiinnostavien opintoaineiden perässä. Valintapäätökseen vaikuttaa kuitenkin usein myös työmahdollisuudet valmistumisen jälkeen. Lisäksi huomattavan moni nuorista ottaa huomioon muiden opiskelijoiden mielipiteet opinnoista ja kouluista.

Tutkimus koulutukseen hakeutumisesta toteutettiin keväällä 2015. Tutkimukseen vastasi yhteensä 3 094 peruskoulun jälkeistä koulutusta etsivää nuorta tai aikuista. Vastaajista 1 271 oli alle 21-vuotiaita.

Työssäkäynti olisi monelle aikuiselle mieluisampi vaihtoehto

Huonon työtilanteen johdosta opiskelu valitaan usein työssäkäynnin sijaan. Monelle aikuiselle opiskelu ei välttämättä ole kuitenkaan se ensimmäinen vaihtoehto. Jopa noin 40 prosenttia yli 20-vuotiaista arvioikin, että he olisivat tänä vuonna mieluummin töissä kuin opiskelemassa, jos työllisyystilanne olisi parempi.


Lisätietoa tutkimuksesta:
Studentum – Koulutuskysely 2015

Anssi Mäkelä
Tiedottaja
Puh: 09-315 828 75
anssi.makela@studentum.fi

Studentum.fi-koulutussivustolla käyttäjä voi vertailla eri koulutusvaihtoehtoja koulutusalan, koulutustyypin tai paikkakunnan mukaan. Tuomme koulutusvaihtoehtoja tarjoavat oppilaitokset lähelle tulevaa opiskelijaa, sillä kiinnostuneet voivat lähettää sivustolla yhteydenottopyynnön ja kohdistaa sen suoraan kiinnostavalle oppilaitokselle. Tavoitamme kuukausittain noin 140 000 koulutusta etsivää nuorta ja aikuista ja hakupalvelustamme löytyy tällä hetkellä noin 3500 koulutusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs