Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Konsultit luottavat kysynnän kasvavan lähitulevaisuudessa

eWork

Konsultit luottavat kysynnän kasvavan lähitulevaisuudessa

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2015 klo 08:15
Julkaisija: eWork

eWork Barometri on suurin vuosittain toteutettu katsaus pohjoismaisiin IT-, tekniikka- ja johdon konsulttimarkkinoihin. Lokakuussa toteutetun Barometrin mukaan konsulteilla on positiiviset odotukset palveluidensa kysyntään lähitulevaisuudessa. Tuloksien mukaan konsultoinnin hinta on noussut Pohjoismaissa kevään barometristä. Suomessa hintatason odotetaan kuitenkin pysyvän vakaana. 

Kysely toteutettiin lokakuun 2015 aikana ja siihen vastasi yhteensä 1771 konsulttia, jotka jakautuvat maittain seuraavasti: Ruotsi 1263, Suomi 211, Norja 143, Tanska 121, muu (suurin osa Puola) 33. 

Kyselyyn vastanneet ovat optimistisia, että konsultointipalveluiden käyttö tulee kasvamaan lähitulevaisuudessa. Kokonaisuudessaan 47 prosenttia vastaajista odottaa konsultointipalveluiden kasvavan jonkin verran tai paljon. Suomen osalta 33,6% vastanneista arvioi konsultointipalveluiden käytön kasvavan jonkin verran tai paljon, mikä on linjassa edellisen kyselyn kanssa (31,8%, kevät 2015). 

Samalla markkinoilla on tapahtunut selkeä kysynnän nousu, mikä näkyy myös eWork Nordic Oy:n viimeisen yhdeksän kuukauden liikevaihdon voimakkaassa nousussa. Kasvua edellisen vuoden vastaavaan kauteen on peräti 48% (julkaistu eWork Scandinavia AB:n osa-vuosikatsauksessa 22.10.2015). 

- ”Työnteon muodot ovat murroksessa ja konsulttiyrittäminen koetaan entistä positiivisempana vaihtoehtona työllistyä. Tämä näkyy myös asiakkaiden positiivisemmassa suhtautumisessa käyttää konsultin asiantuntijuutta tilapäisesti projekteissaan. Samalla konsultoinnin ostamisesta on tullut läpinäkyvämpää ja helpompaa verkostojen avulla.” kertoo Magnus Silén, toimitusjohtaja, eWork Nordic Oy 

 

eWork Barometrissä kartoitamme näkemyksiä konsultointialan osaamistarpeiden ja työllisyyden kehityksestä sekä yleisesti konsulttien odotuksia konsulttityöltä. Kysely on lähetetty eWorkin 65 000 konsultin verkostolle, jonka lisäksi vastauslinkkiä on jaettu valituissa medioissa. Barometritulokset löytyvät kokonaisuudessaan täältä: barometer.eworknordic.com. 

Lisätietoja antaa: 

Magnus Silén, Toimitusjohtaja, 358 (0) 40 556 3956, magnus.silen@eworknordic.com 

eWork on asiantuntijat ja osaajatarpeet yhdistävä puolueeton konsulttivälittäjä, jonka kautta yli 5000 konsulttia työskentelee toimeksiannoissa kuukausittain. eWorkillä on Pohjoismaiden suurin konsulttiverkosto, jossa on yli 65 000 IT-, tekniikka- ja liikkeenjohdon osaajaa. eWorkillä on puitesopimukset yli 160:n Pohjoismaiden johtavien yrityksien kanssa, joille se tarjoaa paremman hinnoittelumallin, laadukkaamman toimituksen ja aikasäästöä. eWork Scandinavia AB on listattu Nasdaq OMX Stockholm -pörssiin. Lisätietoja: www.eworknordic.com, Reshaping Consulting 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs