Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Kokonaisturvallisuus 2015: Ennakkoinfo tarjosi maistiaisia syksyn suurtapahtumasta

Tampereen Messut

Kokonaisturvallisuus 2015: Ennakkoinfo tarjosi maistiaisia syksyn suurtapahtumasta

Tiedote.
Julkaistu: 04.06.2015 klo 14:00
Julkaisija: Tampereen Messut

ARJEN TURVALLISUUTTA, VÄLITTÄMISTÄ JA MAANPUOLUSTUSTA

Tampereella järjestetään syyskuun alussa Kokonaisturvallisuus 2015 -suurtapahtuma. Kokonaisturvallisuus-messuista, konsertista, seminaareista ja mittavista näytöksistä muodostuvan tapahtuman ennakkoinfo pidettiin keskiviikkona 3.6. Tampereella. Tilaisuudessa luotiin katsaus tapahtuman laajaan sisältöön ja ohjelmaan sekä esitettiin ensi kertaa Puolustusvoimien taistelunäytöksistä tehty videotraileri. Kokonaisturvallisuus 2015 on tarkoitettu jokaiselle: lapsille, aikuisille, perheille, yrityksille ja ammattilaisille. Tapahtuman slogan on ”Kokonaisturvallisuus – yhteiskunta yhdessä. Arjen turvallisuudesta maanpuolustukseen.”

– Kokonaisturvallisuudella tarkoitetaan etenkin arjen turvallisuutta. Se käsittää kaiken sen, mikä meitä ympäröi. Arkisten asioiden lisäksi turvallisuuteen kuuluu olennaisena osana myös maanpuolustus. Puolustusvoimat onkin näyttävästi mukana Kokonaisturvallisuus-messuilla. Tapahtuman tavoitteena on jakaa tietoja ja taitoja sekä saada ihmiset ymmärtämään ja välittämään itsestään ja lähimmäisistään enemmän. Tarkoituksena on herättää ihmiset pohtimaan, miten he voisivat olla mukana yhteiskunnan järjestelmissä ammattilaisena, harrastajana tai vapaaehtoisena. Ymmärtämättömyys ja välinpitämättömyys ovat esimerkiksi kyberturvallisuuden suurimpia riskitekijöitä, sanoo Kokonaisturvallisuus-messutoimikunnan puheenjohtaja, teollisuusneuvos Erkko Kajander.
Katso Kokonaisturvallisuus 2015 -esitys ja kokonaisuutta hahmottava piirros: www.kokonaisturvallisuus.fi (Medialle)

Yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden foorumissa nähdään alan huippuasiantuntijat

Messuilla järjestetään perjantaina 4.9. Yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden foorumi, joka käsittelee yhteiskunnan turvallisuusstrategian mukaisia toimia eri aihepiireittäin. Vuoden merkittävimmässä alan tapahtumassa ovat puhumassa Turvallisuuskomitean puheenjohtaja, kansliapäällikkö Arto Räty, ulkoministeriön kybersuurlähettiläs Marja Rislakki, Puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg, sisäasiainministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg, Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas, Itä-Suomen yliopiston professori Juho Saari sekä KSF Media Ab:n toimitusjohtaja Barbro Teir. Puheenjohtajana toimii YLE:n juontaja ja tuottaja Jussi-Pekka Rantanen.

Lisäksi Museokeskus Vapriikissa on 3.9. ulkoministeriön kutsuvierasseminaari, jonka teemana on Diplomatia Suomen turvallisuuden takaajana. Lue lehdistötiedote ulkoministeriön messukokonaisuudesta: www.kokonaisturvallisuus.fi (Medialle)

Puolustusvoimat julkaisi näyttävän videotrailerin Kokonaisturvallisuus-messujen taistelunäytöksistä

Puolustusvoimien viestintäjohtaja, eversti Mika Kalliomaa ja yliluutnantti Tommi Kangasmaa kertoivat ennakkoinfossa Puolustusvoimien messuosallistumisesta ja näyttivät videotrailerin taistelunäytöksistä.

– Puolustusvoimat edustaa Kokonaisturvallisuus-messuilla yhteiskunnan sotilaallista maanpuolustusta, mutta myös tahoa, jonka tehtävänä on tukea muuta viranomaistoimintaa. Näyttävien taistelunäytösten tarkoitus on osoittaa reserviläisten osaamista. Lisäksi messuilla on mukana kattavasti kalustoa ilma-, meri- ja maavoimista, muun muassa Hornet-hävittäjä, Leopard 2A6 -panssarivaunu, panssarintorjuntaohjus 2000 sekä Stinger-ilmatorjuntaohjus. Radio Kipinä lähettää messuilta suorana ohjelmaa, radiolähetystä on mahdollista kuunnella myös nettiradion kautta, kuvailee Puolustusvoimien viestintäjohtaja Mika Kalliomaa. Katso Puolustusvoimien taistelunäytöksistä tehty videotraileri: www.kokonaisturvallisuus.fi (Medialle)

Pidä huolta -konsertin teemana on välittäminen – tähtinä Kaartin soittokunta ja Laura Voutilainen

Kokonaisturvallisuus 2015 pitää sisällään muutakin kuin messut. Kokonaisturvallisuusviikon aloittaa 2.9. Tampere-talossa järjestettävä Pidä huolta -konsertti. Kaartin soittokunnan solistina toimii orkesterin kanssa ennenkin yhteistyötä tehnyt Laura Voutilainen. Kapellimestari Ville Paakkunaisen mukaan konsertissa kuullaan teeman mukaisesti välittämisestä ja huolenpidosta kertovia kappaleita.

Viranomaisten yhteistoimintanäytös siirtyy Ratinasta Viinikanlahdelle – aiheena vesipelastus

Lauantaina 5.9. Tampereen keskustassa toteutetaan viranomaisten yhteistoimintanäytös, jonka aiheena on vesipelastus. Näytös toteutetaan Viinikanlahdella aiemmin ilmoitetun Ratinan suvannon sijaan.

– Viinikanlahdella järjestettävän viranomaisten yhteistoimintanäytöksen tarkoitus on osoittaa, miten eri viranomaiset toimivat yhteistyössä hätätilanteen sattuessa. Vesipelastusnäytöksessä hätään joutunutta alusta ja sen matkustajia auttamaan saapuvat muun muassa merivartiosto, Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen meripelastukseen erikoiskoulutettu MIRG-ryhmä, paikallisia vapaapalokuntalaisia sekä meripelastusseuroja. Näytöksistä on ilmainen linja-autokyyti Kokonaisturvallisuus-messuille Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen, kertoo palopäällikkö Ari Vakkilainen Pirkanmaan pelastuslaitokselta.

Tampereen kauppakamari haastaa yritykset Security Track -kisaan – sarjat myös nuorille ja perheille

Kokonaisturvallisuus-messujen Security Track -kilpailu on osa valtakunnallista tietotaito-ohjelmaa, jonka tavoitteena on lisätä tietoutta sellaisista tiedoista ja taidoista, joilla voi vaikuttaa omaan ja läheisten turvallisuuteen. Kilpailussa käydään joukkueena läpi rastirata, jossa on käytännön tehtäviä, tietotehtäviä ja fyysiseen kuntoon liittyviä tehtäviä. Security Track -kilpailualueen vierestä löytyy myös Tieto & taito -kehät, nuorille kohdennettu toiminta-alue, jossa teemoja ovat Toimi & osallistu!, Terveys & kunto, Hyvä ruoka ja Turvallinen netti. Kehien tarkoituksena on tuoda esille hyvän, terveellisen ja turvallisen elämän perusaiheita monesta eri näkökulmasta. Kilpailun ja kehät toteuttaa yhteistyössä yhteiskunnallisesti merkittävä joukko eri alojen toimijoita aina ministeriöistä ja viranomaisista valtakunnallisiin järjestöihin ja tutkimuslaitoksiin.
Lue lehdistötiedote Security Track -kilpailusta ja Tieto & taito -kehistä sekä Tampereen kauppakamarin haasteesta: www.kokonaisturvallisuus.fi (Medialle), www.tampereenkauppakamarilehti.fi.

Mediamateriaalit ja videot:
Kokonaisturvallisuus 2015 -suurtapahtumasta julkaistut mediamateriaalit  löytyvät tapahtuman nettisivuilta: www.kokonaisturvallisuus.fi (Medialle). Tiedotteiden lisäksi mediasivuilta löytyy linkit Puolutusvoimien taistelunäytösten videotraileriin sekä Kokonaisturvallisuus 2015 -videoihin, joissa lapset kertovat ajatuksiaan kokonaisturvallisuudesta ja arjen turvallisuudesta.

SoMe: #Kokonaisturvallisuus, facebook.com/kokonaisturvallisuus, Twitter, Instagram: @TampereenMessut

Lisätiedot: www.kokonaisturvallisuus.fi
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Veli-Pekka Rouvali, projektipäällikkö, p. 050 516 4005,
veli-pekka.rouvali(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi
Erkko Kajander, messutoimikunnan puheenjohtaja, p. 040 840 4242,
erkko(a)kajander.eu

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs