Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Koko kesä koululla: Ammattitaitomaajoukkueen nuoret ottivat loppukirin kohti MM-kisaa

Skills Finland

Koko kesä koululla: Ammattitaitomaajoukkueen nuoret ottivat loppukirin kohti MM-kisaa

Tiedote.
Julkaistu: 13.06.2015 klo 07:00
Julkaisija: Skills Finland

Koulutyö on tältä keväältä ohi, mutta kaikkien koulujen käytävät eivät hiljene kesäksikään. Suomen ammattitaitomaajoukkueen kilpailijat nimittäin treenaavat nyt täysillä WorldSkills-kilpailuun, joka käydään elokuussa São Paulossa. Kilpailijoidemme työkalut seilaavat jo merellä kohti Brasiliaa, mutta nämä nuoret eivät lepää laakereillaan. He ovat ottaneet loppukirin valmentautumisessa, ja ammattioppilaitosten autioituneet työsalit tarjoavat hyvät tilat harjoitteluun. Suomalaisnuoret osallistuvat Brasiliassa 31 lajiin, jotka edustavat eri ammattialoja.

Joukkue kokoontui perjantaina 12.6. Helsinkiin viimeiselle maajoukkueleirille ennen kisamatkaa. Ennen leiriä opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen tapasi joukkueen.

– Valmennuksen aikana tekemänne määrätietoinen työ, vahva motivaatio, terve itseluottamus ja suomalainen sisu antavat hyvät lähtökohdat menestymiselle. Isotkin unelmat toteutuvat, kun tahtoo tehdä ja myös tekee asiat niin hyvin kuin vain voi. On ilo lähettää teidät matkaan kohti unelmaanne, kannusti ministeri juhlapuheessaan.

Skills Finlandin järjestämät maajoukkueleirit ovat tärkeä osa valmentautumista, sillä niillä eri ammattialojen nuoret eri puolilta Suomea hitsautuvat tiiviiksi ryhmäksi.

– En aio stressata kilpailua liikaa, mutta teen todellakin parhaani. Kultaa sieltä lähdetään hakemaan, tiivisti lähihoitajalajin kilpailija Stina Katajisto tunnelmansa joukkuetovereilleen.

Maajoukkuevalmennuksessa perehdytään erityisesti henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen, sillä nelipäiväinen kilpailu vaatii yhtä lailla kuntoa kuin kanttiakin. Ammatillisia taitoja kilpailijat ovat treenanneet omatoimisesti sekä valmentavien ammatillisten opettajien että muiden omien alojensa ammattilaisten ohjauksessa. Monet nuorista ovat harjoitelleet kilpailua varten jo vuosien ajan, ja useat ovat kilpailleet ennenkin ammattitaidossa. WorldSkillsiin he voivat kuitenkin osallistua vain kerran.

WorldSkills-kilpailu käydään joka toinen vuosi, tällä kertaa 11.–16.8.2015 São Paulossa. Suomen joukkueen 36 nuorta mittelevät 31 ammattitaitolajin MM-mitaleista. Suomi on perinteisesti menestynyt kilpailussa hyvin. WorldSkills on massiivinen ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa kilpailee yli tuhat nuorta eri puolilta maailmaa. Paikalle odotetaan 200 000 vierasta.

Tutustu joukkueeseen ja lajeihin, joihin Suomi osallistuu: http://skillsfinland.fi/fi/worldskills/2015-sao-paulo/joukkueenesittely

Lisätietoja

Joukkueenjohtaja Pekka Matikainen, Skills Finland ry, puh. +358 50 5322 765, pekka.matikainen@skillsfinland.fi

Viestintäpäällikkö Katja Katajamäki, Skills Finland ry, puh. +358 40 732 0691, katja.katajamaki@skillsfinland.fi

 

Liitetiedostot

Skills Finland ry järjestää vuosittain kansalliset Taitaja-, TaitajaPLUS- ja Taitaja9-kilpailut. Yhdistys valmentaa ja lähettää Suomen maajoukkueen kansainvälisiin WorldSkills-, EuroSkills- ja Abilympics-kilpailuihin. Skills Finland kehittää myös huippuosaajien valmennusjärjestelmää, kouluttaa kilpailuasiantuntijoita sekä tuottaa ammattitaitokilpailuihin liittyvää tutkimusta, tiedotusta ja julkaisuja. Yhdistyksen taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs