Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Kokenut johtaja antaa vinkkejä irtisanotuille

FilmMe

Kokenut johtaja antaa vinkkejä irtisanotuille

Tiedote.
Julkaistu: 03.07.2013 klo 11:02
Julkaisija: FilmMe

Oululaisen FilmMe Group Oy:n perustajajäsen ja toimitusjohtaja Tapio Koivukangas on huolissaan irtisanottujen tulevaisuudesta. Koivukangas otti itse paketin Nokialta helmikuussa 2011 ja perusti yhdessä entisen kollegansa Jani Lehdon ja media-alan ammattilaisen, Lauri Salovaaran kanssa oman yrityksen. FilmMe Group on kehittänyt maailman ensimmäisen videokameran, joka seuraa kohdettaan automaattisesti zoomaten.  Idea lähti Salovaaran ja Koivukankaan omista tarpeista. Salovaara oli suunnitellut vastaavaa tuotetta lasketteluun ja Koivukangas ratsastukseen.

”Kyllä minulle tärkeintä oli se, etten jäänyt kotiin makaamaan. Olisihan se ollut tosi helppoa hengähtää paketin turvin hetki kiireisen Nokia-uran jälkeen, mutta kaipaan tekemistä ja FilmMen perustaminen tuli täydelliseen ajankohtaan. Ajattelin että jos joskus aion ryhtyä yrittäjäksi, niin sen aika on nyt tai ei koskaan”, Koivukangas sanoo. ”Sekä Salovaaralla että Lehdolla oli aiempaa kokemusta yrittämisestä, joten aivan ummikkona ei tälle tielle tarvinnut lähteä. Lisäksi olemme saaneet mahtavaa apua mm. BusinessOululta, Oulun Yritystakomolta ja Technopolikselta. Apua saa kun sitä uskaltaa pyytää”, jatkaa Koivukangas.

Irtisanottujen tilanne huolestuttaa

Tapio Koivukangas teki itse yli 20 vuoden uran Nokialla, joista 14 vuotta johtotehtävissä, ja ponnisti startup- yrittäjän uralle Oulun Yritystakomosta oman intonsa johdattelemana. ”Vaikka töiden loppuminen on aina tietyllä tavalla shokki, niin periksi ei saa antaa. Itse näin tilanteen mahdollisuutena tehdä jotain sellaista mitä olen aina halunnut. Lisäksi huippuosaajia on tarjolla niin paljon, että tiimi on mahdollista rakentaa alusta lähtien maailmanluokan tasolle. Suurin virhe, mitä irtisanottu voi nyt tehdä, on jäädä lepäämään laakereilleen liian pitkäksi aikaa. Selvää on se, että jos yritykseemme hakee vuonna 2014 kaksi täsmälleen samantasoista kaveria töihin ja vain toinen voidaan palkata, niin työn saa se, joka on ollut vaikkapa kaupan kassalla kuin se, joka on makoillut saman ajan sohvalla. Asenne ratkaisee aina”, neuvoo Koivukangas niitä, joiden tulevaisuus on nyt myllerrysten edessä.

Muina tärkeinä asioina Koivukangas näkee uskalluksen hypätä uusiin asioihin avoimin mielin sekä itsenäisen työskentelyn tiimissä. Tällä hän tarkoittaa yrittäjämäistä asennetta, joka tulee olla jokaisella työntekijällä, oli sitten yrittäjä tai ei. Tuttua ja turvallista ei enää sanojen varsinaisessa merkityksessä ole vaan muutos on otettava vastaan mahdollisuutena.

Oulusta kadonnut tuhansia työpaikkoja

Oulu on suurten rakennemuutosten kourissa joukkoirtisanomisten seurauksena. Tieto- ja viestintäteknologian työpaikkoja on kadonnut Oulusta kolmen viime vuoden aikana yli 3000. Viimeisimpänä irtisanojien listaan ilmoittautui Renesas, joka lopettaa koko Oulun toimintonsa ja sen seurauksena 566 huippuosaajaa saa potkut.

 

FilmMe on kehittänyt videokamerajärjestelmän, joka seuraa kohdettaan automaattisesti zoomaten. Kun käyttäjä saapuu alueelle, jonne on asennettu FilmMe:n videokamerajärjestelmä, tunnistaa videokamera käyttäjän tämän rannekkeesta.

Käyttäjä painaa rannekkeessaan olevaa nappia ja videokamera käynnistää kuvauksen seuraten kohdettaan zoomaten. Kun käyttäjä painaa samaista nappia uudestaan, loppuu kuvaus ja video latautuu automaattisesti tämän omalle tilille osoitteeseen  www.filmme.tv.

FilmMe on palkittu kaikkien aikojen ennätyspisteillä kansainvälisessä Money Talks –sijoittajatapahtumassa Espoossa lokakuussa 2012. Lisäksi FilmMe valittiin Innovation Awardsien ehdokkaaksi maailman suurimmassa hevosalan tapahtumassa, Equitanassa, Saksassa maaliskuussa 2013 lähes tuhannen näytteilleasettajan joukosta.

 

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

 

FilmMe Group Oy

Tapio Koivukangas, toimitusjohtaja

+358 40 5410 544

tapio.koivukangas@filmme.tv

 

Pressin vapaasti käytettävät kuvat:

www.filmme.tv/press

 

FilmMe Group Oy

- Perustettu 2011 Oulussa

- Perustajat Tapio Koivukangas, Lauri Salovaara ja Jani Lehto

- Tuo markkinoille maailman ensimmäisen videokameran, joka seuraa kohdettaan automaattisesti zoomaten ja jakaa videon käyttäjän omalle tilille osoitteeseen www.filmme.tv

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs