Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Kirkko tarttuu työn ja työttömyyden ongelmiin

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkko tarttuu työn ja työttömyyden ongelmiin

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2016 klo 14:48
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkko käynnistää hankkeen innovoimaan toimintamalleja ja käytäntöjä työttömyysongelman ratkaisemiseksi. Työryhmän kokoonkutsujana on Helsingin piispa Irja Askola.

Kirkko, työ ja työttömyys -hankkeen toteuttavat yhteistyössä kirkkohallitus ja Työttömien Valtakunnallinen Yhteistoimintajärjestö TVY ry. Hankkeeseen kutsutaan mukaan kaikkia kiinnostuneita tahoja.

Suomessa vallitsee pitkään jatkuneen niukkuuden ajan taloustilanteen vuoksi haastava työllisyystilanne. Pitkäaikaistyöttömyys on nousemassa 1990-luvun tasolle: Maassamme oli huhtikuussa yli 122 000 pitkäaikaistyötöntä.

”Jostain syystä Suomessa on kovin vähän nostettu esiin tilanteen vakavuutta ja soitettu suurtyöttömyyden hätäkelloa. Hälytyskellon naruun tartutaan nyt kirkossa”, sanoo yhteiskuntatyön asiantuntija Kari Latvus kirkkohallituksesta.

Hankkeessa nostetaan esille työttömien ihmisten oma ääni ja osallistavat sosiaalipoliittiset käytännöt. Hankkeen avaustilaisuudessa puhunut piispa Irja Askola korosti luovuttamattoman ihmisarvon merkitystä:

”Työttömyyden, sairauden tai uupumuksen keskellä ihmisen persoona on arvokas, vuosikymmenten historian ja elämänkokemuksensa mukanaan kantava. Ihminen on muutakin kuin palkkakuitin, sairauskertomuksen tai toimeentulolomakkeen kokoinen.”

Kirkko, työ ja työttömyys -hankkeen tavoitteena on profiloida kirkon ja diakonian rooli työttömyyden ja työllistämisen kysymyksissä, nostaa esiin eri haavoittuvien ryhmien työttömyystilanne sekä innovoida erilaisia toimintamalleja ja käytäntöjä ongelmien ratkaisemiseksi.

Lisätietoja:

Lisätietoa hankkeesta Sakasti-sivustolla
Asiantuntija, TT Kari Latvus, p. 040 642 9274

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs