Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Kirkko SuomiAreenalla: Kuka kelpaa töihin?

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkko SuomiAreenalla: Kuka kelpaa töihin?

Tiedote.
Julkaistu: 04.07.2016 klo 12:30
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

"Kuka kelpaa töihin?”, kysytään SuomiAreenalla maanantaina 11.7. klo 10 alkaen (Purje-lava, Raatihuoneen puisto). Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ja Sosten järjestämässä paneelissa kuullaan työttömien, kuntoutuvien ja osatyökykyisten ääntä ja kysytään, onko jokaisella oikeus työhön. Entä kenen tehtävä on varmistaa, että tämä oikeus toteutuu?

Keskustelussa ovat mukana arkkipiispa Kari Mäkinen, yrittäjä, psykoterapeutti, LL Tuulamaria Toivanen Yritystä!-projektista, kansanedustaja Lauri Ihalainen, Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Jaakko Niinistö, johtaja Kari Jääskeläinen Elinkeinoelämän keskusliitosta sekä lääketieteen tohtori Raija Kerätär. Keskustelua luotsaa toimittaja Ville Blåfield.

Keskustelun jatkoina ja SuomiAreenan avajaisten uudenlaisina etkoina porilaiset työttömät ja mielenterveyskuntoutujat järjestävät yhdessä arkkipiispa Kari Mäkisen kanssa Eriminglen klo 16 Keski-Porin kirkossa. Tilaisuudessa halutaan kääntää päälaelleen kuvio, jossa työttömät ja mielenterveyskuntoutujat ovat vaikuttajatapaamisissa mukana usein enintään puheenaiheina. Eriminglessä he toimivat tilaisuuden isäntinä ja emäntinä. Ohjelmassa on hyvää musiikkia, hävikkiruuasta kokattua naposteltavaa, lyhyitä puheenvuoroja ja kohtaamisia. Mukana ovat myös Mielenterveyden keskusliitto ja Tatsi ry. Tervetuloa!

Maanantaina pureudutaan myös hoivan tulevaisuuteen klo 13.30 järjestettävässä Suuressa hoivakeskustelussa (Kaupungintalon piha). Näkökulmia ja ratkaisuja asiaan tarjoavat SOSTEn johtaja Anne Knaapi, arkkipiispa Kari Mäkinen, Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni, Mielenterveyden keskusliiton tutkija Päivi Rissanen, Invalidiliiton pääjohtaja Petri Pohjonen sekä kansanedustaja Ilmari Nurminen

Kirkkokonsertti, perheiden liikuntatapahtuma, viini- ja virsi-ilta, sata saattajaa...

Yhteiskunnallisen keskustelun lisäksi Suomen evankelis-luterilainen kirkko osallistuu Porissa 11.–15.7.2016 järjestettävään SuomiAreenaan monin eri tapahtumin.

Viikon aikana on luvassa muun muassa viini- ja virsi-ilta, arkkipiispan torikahvit,  jazz-muusikko Jukka Perkon ja hänen Avara-kokoonpanonsa levynjulkistus-kirkkokonsertti sekä koko perheen liikuntatapahtuma. Sata saattajaa -tempaus mahdollistaa vanhusten SuomiAreena-vierailun. Mummun kammari (Itäpuisto 14) sekä kehitysvammaisten ylläpitämä Ystävyyden kahvila (Kansalaistorilla) toimivat SuomiAreenan kohtaamispaikkana.

Kaikki kirkon SuomiAreena-tapahtumat on koottu liitteenä olevaan esitteeseen.

Lisätietoja:
Kirkon tiedotuskeskus, tiedotuspäällikkö Eeva-Kaisa Heikura, p. 040 688 1421, eeva-kaisa.heikura@evl.fi

Liitetiedostot

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs