Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Kimmo Järvinen Metallinjalostajien toimitusjohtajaksi

Teknologiateollisuus ry

Kimmo Järvinen Metallinjalostajien toimitusjohtajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 23.02.2015 klo 14:21
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Tekniikan tohtori, MBA Kimmo Järvinen, 53, on valittu Metallinjalostajat ry:n toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1.6.2015. Aiemmin toimitusjohtajana toiminut Mika Nykänen siirtyi helmikuun alussa Geologian tutkimuskeskuksen pääjohtajaksi.

Järvinen siirtyy Metallinjalostajiin Euroopan sahateollisuuden keskusjärjestön (European Organization of the Sawmill Industry) pääsihteerin tehtävistä. Hänellä on monipuolinen ja laaja kokemus teollisuuden edunvalvonta-, tutkimus- ja markkinointitehtävistä sekä pitkäaikainen kansainvälinen työkokemus Japanista, USA:sta ja Hollannista.

Metallinjalostajat ry:n toimitusjohtajana Kimmo Järvinen vastaa metallien jalostuksen elinkeinopoliittisesta edunvalvonnasta. Hän huolehtii tiiviissä yhteistyössä alan yritysten, muiden Suomen teollisuuden järjestöjen ja eurooppalaisten toimialayhdistysten kanssa siitä, että metallien jalostuksella on menestymisen edellytykset kansainvälisessä kilpailussa.

"Olen erittäin tyytyväinen siihen, että Suomessa ja EU:ssa johtavat poliitikot ovat viime vuosina heränneet huomaamaan raaka-aineita jalostavan prosessiteollisuuden ratkaisevan roolin talouselämälle. Metallien jalostuksen toimintaedellytysten turvaaminen vaatii systemaattista regulaation virtaviivaistamista ja pragmaattista teollisuuspolitiikkaa. Metallinjalostajat ry:llä ja Teknologiateollisuus ry:llä on erittäin tärkeä rooli suomalaisen teollisuustuotannon vahvistamisessa. Tulen omalta osaltani tekemään kaikkeni, jotta pystymme yhteistyössä kaikkien sidosryhmien kanssa parantamaan toimialan toimintaedellytyksiä”, Kimmo Järvinen sanoo.

”Olen erityisen iloinen siitä, että saamme toivottaa monipuolisen osaajan tervetulleeksi Teknologiateollisuus-perheeseen. Kimmo Järvinen on kokenut edunvalvoja, joka tuntee pitkän työuransa ansiosta hyvin myös keskeisiä teknologiateollisuuden ja metallien jalostuksen kysymyksiä”, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen toteaa.

Metallinjalostajat ry on Teknologiateollisuus ry:n toimialayhdistys.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kimmo Järvinen, (alkaen 1.6.2015), Metallinjalostajat ry, puh. +32 492 697 998.
Toimitusjohtaja Jorma Turunen, Teknologiateollisuus ry, 0500 445 444.

Liitetiedostot

Metallinjalostajat ry on Suomessa toimivan, teräksiä ja muita metalleja valmistavan ja muokkaavan sekä niiden jalostukseen liittyviä teknologioita kehittävän ja markkinoivan teollisuuden toimialajärjestö, jonka tarkoituksena on edistää metallien jalostuksen toimintaedellytyksiä läheisessä yhteistyössä Teknologiateollisuus ry:n kanssa. Suomen metallien jalostajat toimivat avoimilla, globaaleilla markkinoilla kaikilla mantereilla. Toiminnassa korostuvat monipuolinen osaaminen ja innovatiivisuus. Metallien jalostusyritysten liikevaihto Suomessa on noin 9,2 mrd. euroa ja ne työllistävät Suomessa noin 15 300 henkilöä (2014). Jäsenyrityksiä on kuusi: Boliden (Boliden Harjavalta Oy ja Boliden Kokkola Oy), Norilsk Nickel (Norilsk Nickel Harjavalta Oy), Outokumpu-konserni, Outotec-konserni, Ovako (Ovako Imatra Oy Ab) ja SSAB.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs