Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Kiinteistöala työllistää kaikissa suhdanteissa

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Kiinteistöala työllistää kaikissa suhdanteissa

Tiedote.
Julkaistu: 06.03.2014 klo 07:30
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Kiinko eli Kiinteistöalan Koulutuskeskus on yhdessä Koulutussäätiön kanssa toiminut kiinteistöalan aktiivisena kehittäjänä ja kouluttajana jo reilun neljännesvuosisadan ajan. Koulutussisällöt seuraavat tarkasti alan muuttuvia tarpeita ja ennakoivat tulevaa. Koulutukset valmentavat ja syventävät osaamista alalle, jolla on aina kysyntää.

Kiinteistöalan Koulutuskeskukselle tuli mittariin viime vuoden loppupuolella 35 vuotta ja Kiinteistöalan Koulutussäätiö täyttää tänä vuonna 25 vuotta. – Vuosikymmenten kokemus alan keskeisenä koulutustarjoajana antaa luonnollisesti hyvän selkänojan toiminnan jatkuvalle kehittämiselle. Olemme vahvasti verkottunut koulutusyhteisö, jonka avaintehtävänä on edistää alan yritysten, yhteisöjen ja ammattilaisten menestystä ja arvostusta käytännön työelämässä. Siksi meillä on verkostossamme alan parhaat asiantuntijat, joiden osaamisen voimme tarjota opiskelijoillemme, toimitusjohtaja Keijo Kaivanto kertoo. Kiinteistöalan Koulutuskeskus järjestää vuosittain noin 130-150 julkista ja yrityskohtaista koulutus- ja valmennustilaisuutta, joihin osallistuu yli 4 200 henkilöä. Koulutustilaisuuksista neljännes on yrityskohtaisia tai tilausperusteisia. Kouluttajakuntaan kuuluu lähes 220 eri alojen asiantuntijaa.

Alan osaajia tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa

Kiinteistöalan koulutus valmistaa esimerkiksi isännöitsijäksi, kirjanpitäjäksi, kiinteistövälittäjäksi, kiinteistöjohtajaksi, kiinteistöpäälliköksi tai rakennuttajaksi tai syventää jo alalla toimivien osaamista. Ala on jo nyt vahva työllistäjä, mutta uusia osaajia tarvitaan esimerkiksi eläköitymisten vuoksi. – Työllisyyttä edistävät myös kiinteistöjen hallinnon ja ylläpidon kehittyminen, rakennusten peruskorjausten lisääntyminen sekä kiristyneet energiatehokkuusvaatimukset, jotka edellyttävät alan toimijoilta uudenlaista osaamista. Kiinteistöala ei siis ole niin suhdanneherkkä, sillä kiinteistöt vaativat jatkuvaa johtamista, hoitoa ja huoltoa. Suhdanteet vaikuttavat lähinnä kiinteistönvälityksen, kiinteistöliiketoiminnan ja rakennuttamisen koulutukseen. Ajantasainen kiinteistöalan koulutus antaa valmiudet myös kehittyneiden työvälineiden ja tekniikan sekä uudenlaisten työmenetelmien hyödyntämiseen liiketoimintajohtaja Matti Oinonen toteaa.

Kysyntää uudenlaiselle osaamiselle

Kiinkon keskeisenä ajatuksena on tarjota opiskelijoille viimeisintä tietoa. – Kiinteistö­alalla tarvitaan yhä enenevässä määrin moniosaamista. Digitalisoituminen on muuttanut esimerkiksi isännöinnin luonnetta, viestinnällä on käytännön työssä yhä suurempi merkitys ja työ edellyttää kykyä verkostoitua, samoin tarvitaan projektiosaamista, kehitysjohtaja Jaana Lehto muistuttaa. – Meidän vahvuutena on se, että toimimme itse hyvin verkottuneesti osaajien keskiössä, jolloin voimme saattaa eri alojen osaajat yhteen ja kattaa koulutustarjonnassa käytännössä kaikki alaan liittyvä tarpeet. Näin haluamme kehittää koko alaa, Lehto lisää.

Koulutuksen vaikuttavuus keskiössä

Kiinko seuraa koko ajan toimintaympäristön muutoksia, ennakoi ja pyrkii ottamaan asioita agendalle ennen kuin ne ovat pinnassa. – Haluamme kuulla opiskelijoiden näkemyksiä, jotta voimme kehittää edelleen koulutusten sisältöjä vastaamaan käytännön tarpeita ja opiskelijoiden toiveita. Konkreettisesti se näkyy esimerkiksi verkkokoulutuksen lisääntymisenä ja koulutuksen modulaarisuuden kehittämisenä. Osaamistarpeiden kartoittaminen omassa asiakaskunnassa on tärkeää, sillä organisaatiot hakevat kustannustehokkuutta kaikilla osa-alueilla, eikä henkilöstölle haluta tarjota yleiskoulutusta, vaan täsmäkoulutusta, joka kehittää koko organisaatiota. Tämä vastaa täysin myös alan trendejä, jossa painotetaan yhä enenevässä määrin erikoisosaamista, Kaivanto toteaa. Koulutusten vaikuttavuutta koulutuskeskus mittaa niin päättäjäkyselyillä kuin opiskelijoille lähetetyillä kyselyillä.

Tärkeässä roolissa on myös tutkimus- ja kehitysyhteistyö esimerkiksi Aalto-yliopiston kanssa sekä alan tutkimustyön rahoittaminen. – Edelläkävijyys edellyttää myös tuloksia tuottavaa tutkimus- ja kehitystyötä, Kaivanto toteaa lopuksi.

Lisätietoa artikkelista ja yhteydenotot: http://bit.ly/1ceJBkM
Julkaisija: Editori.fi

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs