Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Kestävää johtamista peliin

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Kestävää johtamista peliin

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2013 klo 13:30
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n puheenjohtaja Henna Väätäinen puhuu kestävän johtajuuden puolesta. Sen kantavia ajatuksia ovat inhimillinen ote, elinikäinen oppiminen ja vastuu omasta kehittymisestä.
Kestävästä kehityksestä on puhuttu lähinnä ympäristönäkökulmasta, mutta kestävä johtajuus on inhimillisempää otetta johtajuuteen. Eli sitä, että johtaminen tukee yksilön jaksamista.

Inhimillisyys näkyy viivan alla
Vaikka tänä päivänä on käytössä valtava määrä teknisiä johtamisen apuvälineitä, on vuorovaikutus silti johtamisen tärkein työkalu. – Tämän päivän johtamisen suurin haaste on inhimillisyyden puute. Arvoihin perustuva johtajuus vie meitä tässä taloustilanteessakin paremmin eteenpäin. Tällöin johtamisen apuvälineiksi voi nostaa ihmisen kunnioittamisen ja inhimillisyyden, mikä ei ole koskaan tuloksesta pois. Sataa aina viivan alle, kun ihmiset kokevat työnsä merkitykselliseksi. Johtajilla tulee olla myös kyky visioida ja ajatella strategisesti eli nähdä merkkejä markkinassa ja ympäröivässä yhteiskunnassa, tarttua niihin ja viedä niitä organisaatiossa eteenpäin. Näitä asioita johtajuudessa pitäisi korostaa sen sijaan että seurataan vain viimeistä riviä. Voiton tuottaminen on yrityksen tärkein tehtävä ja se voidaan tehdä hyödyntämällä ihmisresurssi kestävällä tavalla.

Jokaisella on vastuu
Kestävään johtajuuteen liittyy myös elinikäinen oppiminen ja vastuu omasta tekemisestä. – Ajatus yhdistyy jatkuvan kehittämisen tarpeeseen, mikä on ollut jo pitkään tapetilla. Vastuuta ei saa ulkoistaa, sillä jokaisella yksilöllä on vastuu omasta kehittymisestä sekä siitä, että ne yritykset, joissa työskentelemme tai joita omistamme, pärjäävät. Meillä on tällä hetkellä valtavia taloudellisia haasteita niin Suomessa, Euroopassa kuin maailmanlaajuisestikin. Siksi on tärkeää, että jokainen meistä tekee oman osuutensa. Perustotuus on kuitenkin se, että oli tilanne mikä tahansa, joku yritys pärjää aina. Hyväksymällä vastuumme, voimme tehdä paljon hyvää myös yleiselle taloustilanteelle.

Oikeudet ja velvollisuudet kulkevat käsi kädessä
Väätäinen haluaa myös muistuttaa, että mikäli vaadit oikeuksia, jollain on aina velvollisuus toteuttaa ne. – Usein ajatellaan, että meillä on oikeuksia, mutta ei juurikaan velvollisuuksia. Jos kelkka käännetään toisinpäin, huomataan että jokainen voi omalla tavallaan hyödyttää ja edesauttaa, että organisaatiot voivat hyvin. Toimitpa siis missä roolissa tahansa, sinulla on vastuu toimia yhteisen hyvän eteen.

Yhteydenotot: http://bit.ly/1e8KD0L

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs