Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysalan osaamistarveselvitys valmistunut

Centria-ammattikorkeakoulu

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysalan osaamistarveselvitys valmistunut

Tiedote.
Julkaistu: 25.11.2015 klo 15:05
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysalan osaamistarveselvitys valmistunut

 

Työvoiman ikärakenteesta johtuen työvoiman saatavuusongelmat tulevat lähivuosina korostumaan. Tavoitteena on, että rekrytointiongelmia esiintyy mahdollisimman vähän ja että painotukset tähtäävät työvoiman saatavuuden turvaamiseen sekä lyhyellä että pidemmällä aikavälillä.

Koulutusmäärien ennakoinnissa lähtökohtana on täyttää vaje, joka syntyy kysynnän ja tarjonnan erotuksena. Lähtökohdallisesti suosituksissa on lähdetty liikkeelle siitä, että tarvittava osaaminen tuotetaan alueella, omien koulutuksenjärjestäjien toimesta. Esitellyt luvut perustuvat tässä selvityksessä mukana olleiden organisaatioiden antamiin arvioihin. Meneillään olevan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen vuoksi ja lainsäädännöllisten muutosten takia henkilöstötarvetta on hyvin vaikea arvioida. Lisäksi määrästä puuttuvat kokonaan esimerkiksi yksityisten palvelutuottajien henkilöstötarpeet. Yksityisellä sektorilla muun muassa lähihoitajien, sairaanhoitajien ja terveydenhoitajien tarve on ollut koko ajan kasvava.

Nyt valmistuneen Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysalan osaamistarveselvitys rajattiin koskemaan niin sanottua perinteistä sosiaali- ja terveysalaa. Selvityksessä esitellään tilastollisesti laskettuna julkisen sektorin hoitohenkilöstön poistumat huomioiden ennakoitavissa olevat eläköitymiset ja vakanssimuutoksista syntyvät työpaikat.

Työryhmä esittää selvityksessään kahdeksankohtaisen suosituslistauksen. Osaamistarveselvitys liitteenä.

Lisätiedot:
lehtori Lena Kalliokoski, lena.kalliokoski@centria.fi, 044 725 0594

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                          2901
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs