Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Kehysriihen viesti teknologiateollisuudelle kaksijakoinen

Teknologiateollisuus ry

Kehysriihen viesti teknologiateollisuudelle kaksijakoinen

Tiedote.
Julkaistu: 05.04.2016 klo 22:11
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus jäi kaipaamaan päästökaupan täyttä kompensaatiota kehysriiheltä. Hyvää oli, että koulutus sekä tutkimus- ja kehittämistoiminta säästyivät leikkurilta.

Kehysriihessä tehtiin odotettuja päätöksiä talouden tasapainottamiseksi.

- Odotin kuitenkin tukea orastavalle kasvulle, joten vajaaksi jäänyt päästökaupan kompensointi oli iso pettymys, Teknologiateollisuuden johtaja Sanna Rauhansalo toteaa.

Teknologiateollisuus tähdensi ennen kehysriihtä, ettei lisäsäästöjä saa kohdistaa tutkimukseen ja kehitykseen eikä osaamiseen. Tämä toive toteutui.

- Tutkimus- ja kehittämistoiminnan rahoitus on jatkossakin Suomessa kilpailijamaitamme enemmän yritysten varassa. Julkinen rahoitus, jolla sidotaan ennen kaikkea pk-yritykset kehittämään toimintaansa, säilyy alhaisella tasolla. Kilpailijamaamme karkaavat, Rauhansalo huolehtii.

- Yliopistojen profiloinnissa tarvitaan vahvaa kokonaisnäkemystä. Muutos ei synny alhaalta ylös, vaan se vaatii ohjausta koko järjestelmästä vastaavalta taholta.

- Ammatillisessa koulutuksessa on tärkeää suuntautua osaamiseen, jolle on kysyntää, ja sen määrittävät yritykset.

- Työllisyysasteen parantamiselle lasketaan iso osuus talouden tasapainottamisessa. Kilpailukykysopimus ei toteutuessaan vielä riitä siivittämään Suomen taloutta niihin kasvulukemiin, joita nyt tarvitaan, Rauhansalo painottaa.

Lisätietoja:
Johtaja Sanna Rauhansalo, puh. 050 340 6174

 

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 50 prosentista Suomen viennistä ja 75 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 280 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs