Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Kansalaisten tasavertainen asema turvattava kuntoutuspalveluissa

Suomen Fysioterapeutit ry

Kansalaisten tasavertainen asema turvattava kuntoutuspalveluissa

Tiedote.
Julkaistu: 21.11.2014 klo 10:55
Julkaisija: Suomen Fysioterapeutit ry

Kuntoutuksesta on runsaasti tutkimuksellista näyttöä osana eri-ikäisten ihmisten ja monien sairauksien hoitoa. Sote-uudistus tarjoaa mahdollisuuden vaikuttavien ja sujuvien hoito- ja kuntoutusketjujen kehittämiseen. Rakenteiden uudistaminen ei riitä, muutosten tulee ulottua myös palvelujen sisältöihin ja toimintatapoihin.

Jo nyt eri puolilla maata on käytössä hyviä kuntoutuskäytäntöjä, joista kaikki palvelujen piirissä olevan kansalaiset voisivat hyötyä. Julkisen terveydenhuollon lisäksi Suomessa tarvitaan vaikuttavia ja tehokkaita yksityisiä terveys- ja kuntoutuspalveluita.

Tutkimusten mukaan ikääntyneiden tehostetulla kotikuntoutuksella voidaan nopeuttaa liikkumiskyvyn palautumista. Parhaat tulokset kuntoutuksesta saadaan, kun kansalaiset itse ottavat mahdollisuuksiensa mukaan vastuuta omasta kuntoutumisestaan.

Kuntoutuksen lähipalvelut on turvattava kaikkialla Suomessa, jotta voidaan tukea ikääntyneiden asumista omassa kodissaan mahdollisimman pitkään. Sote-alueille tulee perustaa kuntoutuksen osaamiskeskuksia, joissa tutkitun tiedon avulla kehitetään ja tuetaan entistä vaikuttavampien palveluiden käyttöönottoa kansalaisten hyväksi.

Perusterveydenhuollon palveluiden tulee tukea potilaan kuntoutumista. Akuuteissa tuki- ja liikuntaelinkivuissa on jo usealla paikkakunnalla mahdollisuus hakeutua lääkärikäynnin sijaan TULE-vaivoihin erikoistuneen fysioterapeutin suoravastaanotolle. Kustannustehokasta suoravastaanottoa on toteutettu perusterveydenhuollossa jo kymmenen vuoden ajan.


Lisätiedot:

puheenjohtaja Heli Mesiäinen
Suomen Fysioterapeutit - Finlands Fysioterapeuter ry
p. 040 507 7382

Suomen Fysioterapeuttien edustajisto kokoontuu 22.11.2014 Helsingissä. Suomen Fysioterapeutit on alan suurin ammattijärjestö Suomessa. Jäseniä liitossa on n. 9 000, joista 2 000 toimii yrittäjänä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs