Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Kansainväliset yhteydet muuttuvassa maailmassa – Kansainvälisyysiltapäivä eteläpohjalaisille yrittäjille ja koulutusorganisaatioiden asiantuntijoille

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Kansainväliset yhteydet muuttuvassa maailmassa – Kansainvälisyysiltapäivä eteläpohjalaisille yrittäjille ja koulutusorganisaatioiden asiantuntijoille

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2014 klo 13:48
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Aika: tiistai 30.9.2014, klo 11.45–16.00

Paikka: Frami F, auditorio F128,
Kampusranta 11, Seinäjoki

 

Framilla järjestetään tiistaina 30.9. seminaari, jossa pohditaan, kuinka maakunnan toimijoiden (korkeakouluyksiköt ja pk-yritykset) kilpailukykyä ja kasvua voidaan tukea eri tavoin. Kohderyhmänä ovat eteläpohjalaiset yrittäjät ja koulutusorganisaatioiden asiantuntijat. Korkeakoulujen kansainvälisyyden syventämiseen liittyy myös koulutusosaamisen vienti eli oman erityisosaamisen tuotteistaminen ja koulutuksen myyminen Suomen rajojen ulkopuolelle. Puhujina ovat Risto E.J. Penttilä ja Päivi Korhonen.

 

Kansainvälistyminen on jo toimivaa, mutta miten sitä voidaan edistää ja kehittää entistä syvemmäksi? Ratkaisuja ja näkökulmia aiheeseen tarjoavat Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja, filosofian tohtori, kansanedustaja ja tutkija Risto E.J. Penttilä, jolla on taustallaan vankka kansainvälinen osaaminen erilaisista kansainvälisistä tehtävistä. Penttilä pitää tilaisuudessa puheenvuoron ”Kansainvälisyys kannattaa aina”. Lisäksi koulutusorganisaatioiden koulutusosaamisviennin arvostettu asiantuntija Päivi Korhonen (Project Development Group Europe) raottaa koulutusviennin historiaa ja keskittyy koulutusosaamisen vientiin eteläpohjaisesta näkökulmasta.

 

Tausta:

Alueellisesti jaettavien rakennerahastovarojen määrä vähenee uudella EU:n ohjelmakaudella 2014–2020. Tästä johtuen toimijoiden on panostettava entistä enemmän maakunnan ulkopuolelta haettavaan hankerahoitukseen. Maakuntahallitus näkee tässä mahdollisuuden, ja on täten asettanut tavoitteeksi kansainvälisen hankerahoituksen kolminkertaistamisen. EU:n puiteohjelmat tarjoavat useita kanavia sekä yritysten, korkeakoulujen että niiden muodostamien konsortioiden innovatiivisille tutkimus- ja kehittämishankkeille.

 

****

 

Kansainvälisyysiltapäivän järjestää Seinäjoen ammattikorkeakoulun toteuttama Hyppy maailmalle -hanke. Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), Etelä-Pohjanmaan liitto, Seinäjoen kaupunki, Etelä-Pohjanmaan korkeakoulusäätiö ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu.

 

Lisätietoja:

 

Anna Korsbäck

Projektipäällikkö

Hyppy maailmalle -hanke

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

anna.korsback@seamk.fi

Puh. 040 680 7521

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs