Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Kansa terveemmäksi valmennuksella – Työnantajille ja terveydenhoitoon miljardien säästöt

Movendos

Kansa terveemmäksi valmennuksella – Työnantajille ja terveydenhoitoon miljardien säästöt

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2016 klo 09:30
Julkaisija: Movendos

Työnantaja pulittaa vuodessa 1 000 - 10 000 euroa noudattaessaan varhaisen tuen mallia. Kustannukset tippuvat radikaalisti, kun työntekijä pääsee yksilölliseen valmennukseen jo ennen ongelmien kasautumista.  
– Kakkostyypin diabetesta sairastavien määrä puolittuu henkilökohtaisella valmennuksella. Siitä syntyvät säästöt ovat kolmatta miljardia. Elintapasairauksien määrä terveydenhoitomenoista on 70 prosenttia. Näistä taas jopa 80 prosenttia olisi ehkäistävissä valmennuksella, toteaa toimitusjohtaja Arto Leppisaari Movendos Oy:stä. Yhtiö laajentaa toimintaansa lokakuussa, jolloin siihen yhdistyy terveys- ja hyvinvointivalmennuksiin erikoistunut Eliva.

Yhdistymisen jälkeen yritys on Suomessa ainoa, joka tarjoaa kattavat terveyden- ja hyvinvoinnin kartoituspalvelut, ammattilaisen toteuttaman kokonaisvaltaisen valmennuksen sekä sitä tukevan tietosuojatun etävalmennusteknologian. Palvelua on kehitetty yhteistyössä muun muassa Tampereen teknillisen yliopiston, Sitran, Kelan, Jyväskylän yliopiston ja Työterveyslaitoksen kanssa. 

Työnantajien ja työterveyksien ohella valmennuspalveluille ja etäteknologialle on kysyntää julkisella ja kolmannella sektorilla. Kuntoutussektori, julkiset palvelut ja järjestöt kehittävät etäteknologiaa hyödyntäviä palveluja esimerkiksi sydänkuntouksen, ammatillisen kuntoutuksen, iäkkäiden arjen hyvinvoinnin, ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyn alueilla. Valmennuksessa hyödynnettävä teknologia on Movendoksen kehittämä. Se on tietoturva-auditoitu ja lääkintälaitevaatimusten mukaisesti kehitetty.

– Kehittäminen on vienyt aikaa, mutta olemme onnistuneet olemaan koko ajan etuajassa. Työnantajien ja julkisen sektorin tarve kokonaisvaltaiselle valmennuspalvelulle on huutava. Soten venyminen ja työpahoinvointikustannusten oleminen tapetilla näkyy palvelujemme kysyntänä, Leppisaari kuvaa.

Tulokset vakuuttavat, hyvinvointiloikka seuraa

Valmennuksen tulokset ovat vakuuttavia. Vaikuttavuutta seurataan yhdistämällä mittaustietoa valmennettavan subjektiivisesti kokemaan arvioon.

– Pankki- ja rahoitusalan yrityksen kolmen kuukauden valmennuksen tuloksena koettu uupumus väheni 29 prosenttia ja liikunnan määrä lisääntyi 25 prosenttia. Työntekijät kokivat, että valmennus antoi työkaluja stressinhallintaan. Kaikki nämä asiat näkyvät työtehossa. Ehkä valtakunnassa pitää tavoitella hyvinvointiloikkaa tuottavuusloikan aikaansaamiseksi, Leppisaari toteaa.

– Miesvaltaisen konepajayrityksen neljän kuukauden työhyvinvointivalmennuksessa työntekijöiden lihaskunto parani keskimäärin 37 prosenttia ja paino putosi 4,1 kiloa. Valmennuksen alussa koholla olleet verenpaineet laskivat normaalitasolle. Työntekijöiden subjektiivinen kokemus elämänmuutoksesta oli myönteinen. Arkeen tuli energistä aikaa keskimäärin yli kaksi tuntia, Leppisaari luettelee.

Eroon irrallisesta työhyvinvoinnista ja pahoinvointidiagnooseista

Varhaisen tuen mallissa työntekijä ohjataan työterveyshuollon puoleen, kun poissaoloja alkaa kertyä. Kun työntekijän poissaolopäivä maksaa keskimäärin 350 euroa, odottelu maksaa työnantajille 1 000 – 10 000 euroa riippuen siitä missä vaiheessa työterveyshuolto kytketään mukaan. Tämän jälkeen tilannetta ryhdytään selvittämään, jolloin yksilön näkökulmasta avunsaanti entisestään viivästyy.

Movendoksen välittömän tuen mallissa tuen saaminen käynnistyy heti. Jos työnantajan tarjoama valmennusmahdollisuus kiinnostaa, työntekijä saa sähköisen kutsun eri elämänalueita mittaavaan alkukartoitukseen. Tulosten pohjalta työntekijä ohjataan luottamuksellisesti oikean ammattilaisen valmennukseen.

–  Esimiesten on usein mahdoton jäljittää kaikkia syitä työpahoinvointiin. Valmennus on kokonaisvaltaista elämänhallinnan ja hyvinvoinnin valmennusta, joka palvelee sekä työelämää että vapaa-aikaa. Irrallinen työhyvinvoinnin edistäminen voitaisiin lopettaa. Yksilön hyvinvointi ja elämän tasapaino ovat riittävä tavoite.

Lisätiedot: Arto Leppisaari, toimitusjohtaja, Movendos Oy, puh. 050 511 7305, www.movendos.com

 

 

 

Movendos on kotimainen, vuonna 2012 perustettu terveyden ja hyvinvoinnin valmennus- ja ohjelmistoyritys. Moniammatillinen valmennus tukeutuu vahvaan teoreettiseen viitekehykseen sekä riippumattomaan tutkimukseen. Valmennus on yksilöllistä ja vuorovaikutuksellista, ja siinä hyödynnetään yhtiön kehittämää teknologiaa. Yhtiö sijaitsee Tampereella. Palvelua on kehitetty yhteistyössä muun muassa Tampereen teknillisen yliopiston, Sitran, Kelan, Jyväskylän yliopiston ja Työterveyslaitoksen kanssa. Uuden valmennuspalvelun rinnalla Movendos jatkaa kartoitus- ja etävalmennusteknologian lisensointia työterveys- ja kuntoutuskumppaniensa ammattilaisten käyttöön entiseen tapaan. Yli 60 hyvinvoinnin, kuntoutuksen ja työterveyden toimijaa käyttää jo Movendoksen etävalmennusteknologiaa. Palvelun piirissä on tehty jo kaikkineen yli 150 000 terveyttä tukevaa tekoa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs