Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Kannustava palkkaus lisääntyy kunta-alalla

KT Kuntatyönantajat

Kannustava palkkaus lisääntyy kunta-alalla

Tiedote.
Julkaistu: 08.06.2011 klo 09:57
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

Kunnat ja kuntayhtymät haluavat jatkossa palkita henkilöstöään enemmän työn tuloksista. KT:n tiedustelun mukaan henkilökohtaisten lisien ja tulospalkkioiden määrä lisääntyy kunnissa lähivuosina. Henkilökohtainen lisä on osa kannustavaa palkkausta, mutta niiden osuus on toistaiseksi vähäistä.

Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen näkee, että tulevissa kunta-alan sopimusratkaisuissa on entistä tärkeämpää kehittää tuloksellisuutta edistäviä palvelussuhteen ehtoja, kuten palkkausta, työaikoja ja työelämän laatua. Julkisen talouden kestävyysvaje, kunta- ja palvelurakenneuudistus, kuntapalveluiden kysynnän kasvu ja työvoiman tarjonnan supistuminen velvoittavat kaikkia neuvotteluosapuolia yhteistyöhön. – Kuntatalouden tasapainottaminen ja kuntapalveluiden turvaaminen ovat kunta-alan yhteisiä tavoitteita.

Vuoteen 2015 mennessä tulospalkkioita maksaa arviolta kolmannes kunnista eli niiden määrä kaksinkertaistuu nykyisestä. Tällä hetkellä noin 15 % kunnista ja kuntayhtymistä on käytössään tulospalkkiojärjestelmä ja tulospalkkioita saa henkilöstöstä joka kymmenes.

Kunta-alalla työskentelee tällä hetkellä noin 434 000 työntekijää. KT Kuntatyönantajien kunnille ja kuntayhtymille tekemän tiedustelun perusteella henkilöstön määrän arvioidaan kasvavan kunta-alalla kuluvana vuonna noin kahdella tuhannella, mutta lähivuosina määrä tasaantuu noin 420 000:een.

Kuntien ja kuntayhtymien henkilöstömenot olivat viime vuonna noin 20 miljardia euroa. Säännöllisen työajan ansiot olivat kunta-alalla lokakuussa 2010 keskimäärin 2 778 €/kk ja kokonaisansiot keskimäärin 2 867 €/kk.

Jalonen puhui tänään Raumalla KT Kuntatyönantajien, Rauman kaupungin ja Länsi-Suomen kesäyliopiston järjestämässä kunta-alan työmarkkinaseminaarissa.

Lisätietoja:

työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710, www.kuntatyonantajat.fi

KT Kuntatyönantajat on kuntatyönantajien etujärjestö, joka edustaa Suomen kaikkia kuntia ja kuntayhtymiä. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 434 000 työntekijää ja viranhaltijaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs