Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Kaivosteollisuus:Ennätyksellisen vähän työtapaturmia kaivoksissa

Teknologiateollisuus ry

Kaivosteollisuus:Ennätyksellisen vähän työtapaturmia kaivoksissa

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2015 klo 23:06
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Yli yhden päivän poissaoloon johtaneita tapaturmia sattui kaivosteollisuudessa viime vuonna 42 kappaletta. Suhteutettuna tehtyihin työtunteihin määrä on alempi kuin koskaan aikaisemmin.

Tukesin äskettäin julkaiseman Toimialan onnettomuudet – Kaivokset -julkaisun mukaan tapaturmataajuus oli viime vuonna 13,7. Luku on alin vuodesta 1972 alkaneella tilastointijaksolla. Tapaturmataajuus tarkoittaa onnettomuuksien määrää miljoonaa työtuntia kohden.

Vuonna 2013 tapaturmataajuus oli 15,6 ja vuonna 2012 poikkeuksellisen korkea 28.

Onnettomuuksien määrä on vaihdellut vuosittain neljänkymmenen molemmin puolin viimeisenä kymmenenä vuotena lukuun ottamatta vuotta 2012.  Koska kaivostoiminnan volyymi on voimakkaasti kasvanut vuodesta 2009 alkaen, on onnettomuuksien määrä huomattavasti laskenut suhteessa louhittuihin malmitonneihin.

Suotuisa kehitys on jatkunut koko tilastoinnin ajan, sillä vuonna 1972 onnettomuuksia kirjattiin 282 kappaletta.

– Kaivosyhtiöt ovat jo vuosikymmeniä kehittäneet määrätietoisesti työturvallisuutta. Turvallisuus on kaivoksilla ensisijainen asia, Kaivosteollisuus ry:n toiminnanjohtaja Pekka Suomela toteaa.

Lähde: Tukes: Toimialan onnettomuudet 2014 Osa 9 Kaivokset

  

Lisätietoja:
Pekka Suomela
toiminnanjohtaja
Kaivosteollisuus ry
040 5332848
pekka.suomela@teknologiateollisuus.fi

Liitetiedostot

Kaivosteollisuus ry ajaa kaivos- ja mineraalialan, malminetsintäyhtiöiden sekä alan laite- ja teknologiavalmistajien etuja. Kaivosteollisuus ry edistää myös jäsentensä tietoa ympäristöstä ja työturvallisuudesta, organisoi tutkimusta sekä edustaa jäseniään kansainvälisissä järjestöissä. Yhdistyksessä on 44 jäsentä, joiden palveluksessa on yhteensä viisituhatta työntekijää.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs