Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Jyväskylän seudun kansainvälinen koulutus- ja kehittämiskeskittymä aloittaa toimintansa

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän seudun kansainvälinen koulutus- ja kehittämiskeskittymä aloittaa toimintansa

Tiedote.
Julkaistu: 22.03.2012 klo 14:35
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Tiedote 22.3.2012

Jyväskylän seudun kansainvälinen koulutus- ja kehittämiskeskittymä aloittaa toimintansa

Jyväskylän seudulla starttaava ilmailun kansainvälinen koulutus- ja kehittämiskeskittymä tarjoaa opiskelijoilleen uuden, ainutlaatuisen mahdollisuuden sisällyttää ilmailualan opintokokonaisuuksia omaan tutkintoonsa. Koulutuksen toteuttajana toimivat Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän aikuisopisto.

”Virtuaalinen ilmailukoulu on ensimmäinen avaus yhteisen koulutus- ja kehittämiskeskittymän tavoitteellisesta etenemisestä. Kokonaisuutta laajennetaan tulevaisuudessa asiantuntija- ja kehittämispalvelujen suuntaan. Alan henkilöstökoulutusta meillä on ollut jo tarjolla jo yli 15 vuotta”, toteaa JAMKin teknologiayksikön johtaja Mikko R. Salminen ja jatkaa: ”Pitkäjänteinen ilmailualan monialaista osaamista vahvistavan toimintamallin suunnittelussa on huomioitu koulutuksen kustannustehokkuus tinkimättä laadukkaasta toteutuksesta. Keskittymän tavoitteena on tukea Suomen ilmailun selviytymistä, elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä.”

Myös yritykset näkevät alan koulutuksessa tällä hetkellä olevan selkeän puutteen: ”Sekä ilmailu että ilmailuun liittyvä koulutus ovat haasteiden edessä. Olisi järkevää keskittää koulutusta Jyväskylään, sillä siellä olevalla koulutuksella on hyvä maine”, pohtii Finnairin tekniikan yhtiöiden toimitusjohtaja Kimmo Soini. ”Vaikka ala on tällä hetkellä kovien haasteiden keskellä, ilmailu tulee toimialana kasvamaan ja ammattilaisia tarvitaan tulevaisuudessakin alan tehtäviin.”

Ilmailun koulutus- ja kehittämiskeskittymä tarjoaa alueen ammattikorkeakoulun, ammattiopiston, aikuisopiston, lukioiden, Ilmasotakoulun, Ilmavoimien Teknisen koulun ja Jämsän ammattiopiston tutkinto-opiskelijoille mahdollisuuden sisällyttää ilmailualan opintokokonaisuuksia omaan tutkintoonsa yli oppilaitosrajojen.

Lisätietoja:

Mikko R. Salminen, yksikönjohtaja, 050 407 9507, etunimi.sukunimi@jamk.fi,
Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologiayksikkö

Kimmo Soini, toimitusjohtaja, 040 525 6203, Finnair Technical Services, Finnair Engine Services,

Reijo Korhonen, huoltotoiminnan johtaja, 040 5866 506, kansainväliset ilmailuasiat

Jarmo Alanko, Ins.Evl., 0299 28 4400, Ilmavoimien materiaalilaitos

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs