Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Johtamisen merkitys korostuu muutoksessa

Johtamisen merkitys korostuu muutoksessa

Julkaistu: 19.04.2010 klo 09:48
Julkaisija: Valtioneuvosto

Omistajaohjausministeri Jyri Häkämies totesi maanantaina 19. huhtikuuta kolmannessa Suomelle voimia –keskustelutilaisuudessa, että hyvä työnantaja rakentaa uskottavat ja toimivat suhteet yrityksen sisällä. Ne testataan erityisesti vaikeissa tilanteissa.

Omistajaohjausministeri Jyri Häkämies totesi maanantaina 19. huhtikuuta kolmannessa Suomelle voimia –keskustelutilaisuudessa, että hyvä työnantaja rakentaa uskottavat ja toimivat suhteet yrityksen sisällä. Ne testataan erityisesti vaikeissa tilanteissa.

Hyvään johtamiseen kuuluu aito yt-menettely, jossa kaikki kivet käännetään parhaiden ratkaisujen löytämiseksi. Tasa-arvoinen toimintatapa kaikkien henkilöstöryhmien välillä on olennainen tekijä, totesi Häkämies.

Häkämies yhtyy EVAn arvioon siitä, että työelämässä on käynnissä vahdinvaihto. Nuoremmilla tulee olemaan enemmän valinnanvaraa ja hyvät työpaikat saavat parhaat tekijät. Samalla työn merkitys uusiutuu; toimeentulo, sosiaalinen vuorovaikutus ja itsearvostus korostuvat sekä alinomaisen muutoksen koetaan aiheuttavan turvattomuutta. Hyvän työpaikan kovimmat haasteet EVAn mukaan ovat hyvä henki, mielenkiintoisuus, esimiehen innostavuus ja reiluus. Palkitseminen tulee vasta sijalla 9.

Suomelle voimia

Ajankohtaisia aiheita käsittelevän Suomelle voimia -keskustelukierroksen kolmas osa pidettiin Helsingin Ilmalassa Itella Oyj:n pääkonttorilla maanantaina 19. huhtikuuta. Keskustelun aiheena oli muuttuva työ ja hyvä henkilöstöpolitiikka.

Ensimmäinen keskustelusarjan tilaisuus järjestettiin Torniossa 20. tammikuuta teemalla suomalaisen teollisuuden tulevaisuus ja energia ja toinen Nastolassa 8. maaliskuuta, jolloin keskusteltiin kotimaisesta omistajuudesta ja yrittäjyydestä. Tämän kevään viimeisen keskustelutilaisuuden teema on uusien innovaatioiden luoma työ. Tilaisuus järjestetään Aalto-yliopiston Design Factoryssä Espoon Otaniemessä 17. kesäkuuta.

Ydinkokoonpanon muodostavat ministeri Jyri Häkämies, Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto ja Paperiliiton liittosihteeri Petri Vanhala. Tavoitteena on Suomen kilpailukyvyn nousun varmistaminen. Tämä tapahtuu muun muassa oikeilla energiaratkaisuilla, omistajuuteen ja yrittäjyyteen panostamalla, työolosuhteista huolehtimalla ja uusilla innovaatioilla. On puhallettava yhteen hiileen, kun haetaan selviytymistietä taantumasta eteenpäin.

Helsingin Ilmalassa keskusteluun osallistuivat myös työministeri Anni Sinnemäki, Itellasta konsernijohtaja Jukka Alho, johtaja Kari Kivikoski sekä valtakunnalliset pääluottamusmiehet Jarmo Niemi ja Antero Palmolahti. Lisäksi keskustelemassa olivat Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry:n puheenjohtaja Esa Vilkuna, Vapo Oy:n ja SSH Communications Security Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Juho Lipsanen, TeliaSonera Finland Oyj:n pääluottamusmies Taru Maria Solakivi ja Työterveyslaitoksen pääjohtaja Harri Vainio.

 

Lisätietoja: erityisavustaja Annukka Mickelsson, p. 040 7370 006 ja johtava erityisasiantuntija Petri Vihervuori p. 040 487 2623, valtioneuvoston kanslia

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs