Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Jämsän ammattiopistossa juhlitaan 50-vuotista metsätyön ammattiopetusta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jämsän ammattiopistossa juhlitaan 50-vuotista metsätyön ammattiopetusta

Tiedote.
Julkaistu: 27.08.2014 klo 10:13
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jämsän ammattiopiston metsätyön koulutus on yksi Suomen suurimpia metsäkonekouluja. Oppilaitos juhlistaa jo 50 vuotta jatkunutta metsätyön ammattiopetusta lauantaina 30.8.2014 klo 11.

Metsätyön ammattiopetus Jämsänkoskella 50 vuotta –juhlatilaisuuteen on kutsuttu oppilaitoksen nykyinen henkilöstö ja jo eläköityneet työntekijät sekä sidosryhmien edustajia. Tilaisuus pidetään konetyöalojen suurnäyttelyn Finnmetkon yhteydessä koulualueen metsämuseokämpällä.

Tarkoituksena on tuoda esille metsätyönopetuksen perinteitä Keski-Suomessa ja kunnioittaa oppilaitoksen henkilöstöä metsäopetuksen hyväksi tehdystä arvokkaasta työstä.

Tilaisuuden avaa Jyväskylän koulutuskuntayhtymän johtaja Vesa Saarikoski. Jämsän ammattiopisto kuuluu koulutuskuntayhtymään. Rehtori emeritus Aku Hakanpää kertoo koulun historiasta ja lehtori emeritus Eino Ikkala muistoistaan harjoitustyömailta. Tilaisuudessa esitetään myös Yleisradion tuottama filmi Pettunevan harjoitustyömaalta vuodelta 1964. Museokämpällä on esillä museonäyttely, joka on rakennettu yhteistyössä Metsämuseo Luston kanssa. Metsämiesten säätiö on tukenut apurahalla juhlan toteutumista.

Metsätyön ammattiopetus käynnistyi Suomessa Rovaniemen Hirvaalla ja Pieksämäen Nikkarilassa vuonna 1963. Jämsänkosken metsäoppilaitos perustettiin vuonna 1964 Kuruun metsätyökouluksi, josta se siirtyi pian Jämsänkoskelle keskittyen koneellisen puunkorjuun ammattilaisten koulutukseen. Oppilaitos on kehittynyt yhdeksi suurimmista metsäkonekouluista Suomessa.

 

Kutsu viestimille

Viestimien edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.
Osoite: Jämsän ammattiopisto, Metsäoppilaitoksentie 14, Jämsänkoski

Lisätietoja

Koulutuspäällikkö Ari Salmela, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä
puh. 040 341 4450

---------------------------------------------------

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi 

Viestintä | viestinta@jao.fi

Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs