Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » IKEA Suomen paras työpaikka jo kolmannen kerran - ”Meillä on onnistuttu säilyttämään pienen yrityksen välitön tunnelma”

IKEA Oy

IKEA Suomen paras työpaikka jo kolmannen kerran - ”Meillä on onnistuttu säilyttämään pienen yrityksen välitön tunnelma”

Tiedote.
Julkaistu: 15.02.2013 klo 08:00
Julkaisija: IKEA Oy

IKEA on valittu ensimmäiselle sijalle Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa jo kolmatta vuotta peräkkäin. Tutkimuksessa IKEAn vahvuudeksi nousi erityisesti tasa-arvo eri muodoissaan. Suomen parhaat työpaikat -tutkimus on osa maailmanlaajuista tutkimusta, jonka Great Place to Work® Institute toteuttaa vuosittain yli 45 maassa.

”IKEAn työntekijöiden kokemus omasta työpaikastaan on tutkimustemme mukaan kehittynyt vuosi vuodelta. Tänä vuonna IKEAn tulokset olivat sen historian korkeimmat ja kaiken kaikkiaan erinomaiset. Tämä tulos jos jokin kertoo, että IKEAssa on jotain aivan ainutlaatuista sekä työpaikkana että huonekalu- ja kodinsisustuskauppana”, toteaa Great Place to Work® Instituten toimitusjohtaja Panu Luukka.

IKEAn ystävällinen ilmapiiri, turvallisuus sekä tasa-arvo syntyperästä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautuneisuudesta ja iästä riippumatta saivat Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa erityisen hyviä tuloksia. IKEA sai tasa-arvoa edistävästä toiminnastaan kiitosta hiljattain myös tasa-arvovaltuutetulta. Yksi osoitus tasa-arvon toteutumisesta on naisten osuus yrityksen johdossa: Suomen IKEAssa 57 prosenttia esimiehistä on naisia.

”Kärkisija kolmen vuoden ajan on osoitus siitä, että pitkäjänteinen panostuksemme esimiestyöhön ja henkilöstön kehittämiseen kantaa hedelmää. Esimies on tärkeässä roolissa siinä, että arvojemme mukainen toimintamme näkyy oikeasti arjessa. Samaten avainasemassa on työntekijöidemme henkilökohtainen kehittyminen. Henkilöstömme ymmärtää oman työnsä merkityksen, ja pienen yrityksen tunnelma on saatu säilytettyä vaikka olemmekin jo aika iso organisaatio Suomessa”, iloitsee IKEAn henkilöstöjohtaja Sari Eklund.

Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa, josta viimeisin avattiin vuonna 2012 Kuopioon. Samalla ikealaisten määrä kasvoi, kun uuteen tavarataloon palkattiin lisää henkilökuntaa. Suomessa IKEA työllistää nyt jo noin 1350 henkilöä.

Suomen parhaat työpaikat 2013 -tutkimukseen osallistui kaiken kaikkiaan 142 organisaatiota kolmessa eri sarjassa. IKEA kilpaili suurten organisaatioiden sarjassa, johon kuuluvat yli 500 työntekijän organisaatiot.

 

”Minä kelpaan minuna.”

IKEA-työntekijöiden vastauksia Suomen paras työpaikka -tutkimuksessa:

”Kaikki ovat tasa-arvoisia. Johtajakin auttaa: esim. jos on ollut ruuhkaa tiskissä niin on auttanut tiskikärryjen kanssa.”

”En ole havainnut kenenkään olleen ns. ’turhalla’ sairaslomalla enkä johdon epäilleen sellaista.”

”Ensimmäinen työnantaja urallani, joka toimii oikeasti arvojensa pohjalta.”

”Lupa tehdä virheitä, siihen jopa melkein rohkaistaan.”

”Bonus maksetaan kaikille työntekijöille, asemasta riippumatta.”

”Avoin ilmapiiri, tyhmiä kysymyksiä ei ole.”

”Minä kelpaan minuna.”

 

Lisätietoja

Laura Saksala, PR Manager, IKEA Oy, puh. (050) 377 6669, laura.saksala@ikea.com

www.IKEA.fi

Liitetiedostot

IKEA
Ingvar Kampradin 1943 perustama IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. Yrityksen tavoitteena on tarjota parempi arki meille tavallisille ihmisille. Tällä hetkellä 40 maassa toimii yhteensä 338 IKEA-tavarataloa, joista 298 on IKEA-konsernin omistuksessa. Viime vuonna IKEA-tavarataloissa vieraili 776 miljoonaa kävijää, ja IKEA työllistää maailmanlaajuisesti 154 000 työntekijää.  Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa. IKEA Oy on valittu vuosina 2011 ja 2012 Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place to Work -listauksessa. www.IKEA.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs