Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » IKEA-konsernin henkilöstö hyötyy uudesta palkitsemisohjelmasta

 IKEA Oy

IKEA-konsernin henkilöstö hyötyy uudesta palkitsemisohjelmasta

Tiedote.
Julkaistu: 19.12.2013 klo 10:00
Julkaisija: IKEA Oy

IKEA aloittaa henkilöstön palkitsemisohjelman, joka oikeuttaa viisi vuotta yrityksessä työskennelleet työntekijät lisäeläketurvaan.  Ingvar Kampradin toiveesta syntyneen TACK! – IKEA Group Loyalty Programme -nimisen palkitsemisohjelman tarkoituksena on jakaa IKEA-konsernin menestystä työntekijöille pitkäjänteisesti. Perusperiaate on, että ohjelman mukaista lisäeläkettä aletaan maksaa työntekijälle lakisääteisessä eläkeiässä.

Henkilöstö on IKEA-konsernin sisäinen voimavara, ja yhtiön tavoitteena on pitkän tähtäimen panostus ihmisiin, jotka ovat tärkeitä sen menestykselle. Nyt lanseerattavan Tack! - IKEA Group Loyalty Programme -nimisen palkitsemisohjelman myötä IKEA-konsernin henkilöstö on viiden peräkkäisen tilikauden mittaisen kvalifioitumiskauden jälkeen oikeutettu Tack!-ohjelman mukaiseen lisäeläketurvaan. Perusperiaate on, että ohjelman mukaista lisäeläkettä aletaan maksaa työntekijälle lakisääteisessä eläkeiässä.

”Haluamme osoittaa arvostusta ja kiitollisuutta työntekijöitämme kohtaan ja kiittää heitä lojaaliudesta ja osuudesta yrityksemme menestykseen. Ohjelma on syntynyt Ingvar Kampradin toiveesta jakaa IKEA-konsernin menestys yhdessä henkilöstön kanssa. Kaikki konsernin työntekijät asemasta riippumatta ovat osallisia toimintaamme ja tärkeitä jatkuvalle kasvulle”, kertoo IKEA-konsernin toimitusjohtaja Peter Agnefjäll.

Uuden palkitsemisohjelman periaatteet ovat reilut ja yksinkertaiset; kaikki kokoaikaiset työntekijät saavat samansuuruisen osuuden yksiköstään, asemastaan tai palkkatasostaan riippumatta. Osa-aikaiset työntekijät taas saavat tekemiinsä työtunteihin suhteutetun osuuden.

IKEA-konsernin toisen palkitsemisohjelman, One IKEA Bonus -bonusohjelman, lanseerauksesta on ehtinyt kulua vain muutama kuukausi. One IKEA Bonus on suoritukseen perustuva bonusjärjestelmä, joka on suhteutettu henkilökohtaiseen palkkatasoon ja maksetaan vuosittain, jos asetetut tavoitteet saavutetaan. ”Uskomme, että näiden kahden palkitsemisohjelman avulla asemamme hyvänä työpaikkana vahvistuu entisestään – niin nyt kuin tulevaisuudessakin”, Agnefjäll toteaa.

Ohjelma on päätetty aloittaa kertaluonteisella 100 miljoonan euron aloitusrahoituksella. IKEA-konsernin johto päättää jatkossa vuosittain Tack!-ohjelmaan käytettävästä rahoituksesta. Rahoituksen edellytyksenä on, että IKEA-konsernille asetetut tulostavoitteet saavutetaan. Tack!-ohjelma otetaan nyt käyttöön kaikissa IKEA-maissa kunkin maan lakeja ja määräyksiä noudattaen.

Lisätiedot:

IKEA Oy viestintä, puh. (040) 451 7856, pr.finland@ikea.com

www.IKEA.fi

IKEA

Ingvar Kampradin 1943 perustama IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. Yrityksen tavoitteena on tarjota parempi arki meille tavallisille ihmisille. Tällä hetkellä 41 maassa toimii yhteensä 342 IKEA-tavarataloa, joista 300 on IKEA-konsernin omistuksessa. Viime vuonna IKEA-tavarataloissa vieraili 776 miljoonaa kävijää, ja IKEA työllistää maailmanlaajuisesti 154 000 työntekijää.  Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa. IKEA Oy on valittu vuosina 2011, 2012 ja 2013 Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place to Work -listauksessa.  www.IKEA.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs