Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Ideasta yritys, opiskelijasta yrittäjä

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ideasta yritys, opiskelijasta yrittäjä

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2012 klo 07:45
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Liikeideaa kannattaa lähteä viemään eteenpäin, vaikka se ei olisi täydellisen valmiiksi mietitty. Antti Korkiamäki on perustamassa taiteilijayhteisöverkkosivustoa. Tie opiskelijasta yrittäjäksi kulkee yrittäjyysklinikoiden kautta. Samaa polkua taivaltaa myös omaa korjausbisnestä aloitteleva Cristian Dolha.

HAMKin Valkeakosken yksikössä on juuri käynnistynyt Opi yrittäjäksi varhain -hanke, jonka tavoitteena on auttaa nuoria työstämään ideoista liiketoimintamalleja.

– Varhain-hankkeessa haetaan ratkaisuja yrittäjämäisen toiminnan juurruttamiseksi. Idean vieminen heti eteenpäin on hyödyllisempää kuin sen miettiminen täydellisen valmiiksi, tietää hankkeen projektipäällikkö Marja Savolainen.

Varhain-hanke järjestää opiskelijoille yrittäjyysklinikoita, jotka ovat vuorovaikutteisia työpajoja. Niissä ideanpoikasia jalostetaan eteenpäin ja niistä tuotetaan liiketoimintamalleja.

Vastauksia aloittavan yrittäjän kysymyksiin

International Business -koulutusohjelman opiskelija Antti Korkiamäki päätyi työstämään ideaansa liiketoiminnaksi melkein vahingossa. – Keskustelimme kaveriporukalla ja totesimme, että Suomesta puuttuu taiteilijayhteisöverkkosivusto. Otimme idean mukaan yrittäjyyskurssin projektiin ja päädyimme mukaan viime keväänä käytyyn Sense-liikeideakilpailuun, jossa sijoituimme toiseksi.
Nyt Antti Korkiamäen, Juuso Alénin, Lasse Pekkalan ja Axel Nyyssösen BidART-sivuston liikeideaa viedään eteenpäin Varhain-hankkeen järjestämilla yrittäjyysklinikoilla.

– Yrittäjyysklinikat ovat sellaista idean realisointia. Ne ovat muuttaneet omaa ajatusmaailmaa, ja olemme myös saaneet moniin kysymyksiin vastauksia. Tähän mennessä olemme tehneet lähinnä kartoitusta: ketkä olisivat asiakkaitamme, miten sivustoa markkinoitaisiin ja miten sitä kehitettäisiin, Korkiamäki kertoo.

Porukan yhteistä yritystä ollaan parhaillaan perustamassa. Kun Korkiamäeltä kysyy, miksi hän ryhtyi tähän, vastaus on yksinkertainen: – Puhtaasta mielenkiinnosta. Haluan nähdä, mihin tämä idea voi kantaa.

Harrastus muuttuu oikeaksi yritystoiminnaksi

Automation Engineering -koulutusohjelmassa opiskeleva Cristian Dolha on aloittelemassa omaa korjausbisnestä. Tähän mennessä kahteen yrittäjyysklinikkaan osallistuneen Dolhan tavoitteena on perustaa yritys, joka korjaisi älypuhelimia, tablet-laitteita ja kannettavia tietokoneita.
– Olen ollut jo pitkään kiinnostunut elektroniikasta. Tekniset taidot minulla ovat siis olemassa, nyt haluan tehdä tästä oikeaa yritystoimintaa.

Yrittäjyysklinikoilla Dolhaa on ohjattu muun muassa käyttämään eezy.fi-palvelua astinlautana yrittäjyyteen. Palvelun avulla voi laskuttaa asiakasta, vaikka ei olisi omaa toiminimeä. – Lisäksi olen alkanut yrittäjyysklinikoiden rohkaisemana miettiä ihan konkreettisia juttuja, kuten hintalistaa. Mitä korjauksia teen ja mitä mikäkin maksaisi.

– Eihän tällainen apu yrityksen perustamisessa välttämätöntä olisi, mutta erittäin tervetullutta se kyllä on. Paljon on tullut eteen sellaista, mitä en olisi itse tajunnut miettiä. Ainakin kaikki menee nopeammin eteenpäin ja ehkä kerralla oikein, Dolha nauraa.

Lisätiedot
projektipäällikkö Marja Savolainen, p. 03 646 3433 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi

Kuvateksti: Antti Korkiamäki (vas.) ja Chris Dolha ovat ammentaneet oppia Varhain-hankkeen järjestämiltä yrittäjyysklinikoilta. Kuva: Sami Federley

Linkkejä:
www.hamk.fi/varhain
www.bidart.fi

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs