Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » IAU haluaa sotkea lentoliikennettä

Palvelualojen työnantajat PALTA ry

IAU haluaa sotkea lentoliikennettä

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2015 klo 09:31
Julkaisija: Palvelualojen työnantajat PALTA ry

Ilmailualan Unioni IAU ilmoitti jälleen uudesta Norwegianin lentoja koskevasta lakosta. Jo aiemmin ilmoitettu lakko koskee Oulun lentokenttää ja Airpro Oy:tä, ja uusi lakko Helsingin kenttää sekä Aviator Finland Oy:tä. Molemmat lakot järjestetään tiistaina 24.3. klo 6.00–9.30. IAU tukee uudella Helsingin lakolla työtaisteluaan Oulussa.

– Ilmailualan Unionin edellinen lakko sotki tuhansien ihmisten matkasuunnitelmat vain muutama viikko sitten ja nyt samaa yritetään jälleen. Airpro noudattaa lain mukaan määräytyvää työehtosopimusta, joka tasoltaan vastaa palvelualojen yleistä linjaa. Kyse ei siten ole työehtojen polkemisesta. IAU:n väitteet työehdoilla keinottelusta ovat perättömiä, toteaa Palvelualojen työnantajat PALTA ry:n varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto.

IAU:n lakkoilun taustalla ovat puhtaat järjestöpoliittiset pyrkimykset. Sen tavoitteena on, että Airpro luopuisi omasta työehtosopimuksestaan ja siirtyisi noudattamaan IAU:n sopimusta. Tämä vahvistaisi IAU:n asemaa ilmailualalla.  

– IAU:n sopimus sisältää lukuisia määräyksiä, jotka ovat nykyiseen toimintaympäristöön soveltumattomia ja yritysten kannalta mahdottomia. Sen sijaan, että IAU yrittää murtaa vuodesta 1996 voimassa ollutta Airpron työehtosopimusta, sen tulisi keskittyä oman sopimuksensa kehittämiseen, Tuomas Aarto toteaa.

Tuomas Aarto pitää IAU:n toimintaa vastuuttomana sekä sopimuksen piirissä olevien yritysten että niiden henkilöstön ja jatkuvista lakoista kärsivien lentomatkustajien kannalta. PALTA on ehdottanut IAU:lle sen oman sopimuksen kehittämistä koskevien neuvottelujen aloittamisesta. IAU hylkäsi ajatuksen.

– On erittäin valitettavaa koko yhteiskunnan kannalta, että työrauhajärjestelmän uudistamista koskevat neuvottelut päättyivät tuloksettomina helmikuussa. Työmarkkinoiden pelisääntöjen uudistamista pitää pikaisesti vauhdittaa, Aarto sanoo.

Ilmailualan Unioni IAU järjesti norjalaista ammattiliittoa tukevan lakon lentoyhtiö Norwegianin lentäjiä koskevassa työehtokiistassa 8.3. Tukilakko aiheutti haittaa kymmenille lennoille ja tuhansille ihmisille.

IAU:n lakkojen piirissä olevat yritykset pyrkivät poikkeusjärjestelyjen avulla turvaamaan lentoliikenteen toiminnan tiistaina 24.3. lakoista huolimatta.

PALVELUALOJEN TYÖNANTAJAT PALTA RY

Lisätietoja: varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto, 040 152 0073

Palvelualojen työnantajat PALTA on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö. Liittoon kuuluu n. 1700 yritystä ja yhteisöä, jotka toimivat seuraavilla aloilla: logistiikka, informaatio ja viestintä, huolto- ja kunnossapito, yritys- ja asiantuntijapalvelut, hallintoja tukipalvelut sekä viihde ja virkistys. PALTAn jäsenyritykset työllistävät Suomessa noin 150 000 palkansaajaa. Lisäksi PALTA vastaa finanssialan työmarkkinatoiminnasta, jonka piiriin kuuluu 40 000 palkansaajaa. PALTA on EK:n suurimpia jäsenliittoja.

www.palta.fi
www.palvelutalous.fi
www.palvelevasuomi.fi

@PALTAry

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs