Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Heurekalle 200 000 euroa digioppimisen edistämiseen

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekalle 200 000 euroa digioppimisen edistämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2016 klo 15:44
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskus Heureka sai Teknologiateollisuuden 100–vuotissäätiöltä 200 000 euron hankerahoituksen digioppimisen edistämiseen. DIT eli Do It Together Heureka yhdistää startupit, tieteestä ja teknologiasta kiinnostuneet ihmiset ja koululaiset oppimissovellusten tuotekehitykseen.

Heurekan toiminnanjohtajan Tapio Koivun mukaan ajatus ohjatusta testiympäristöstä lähti jo muutama vuosi sitten oppimissovellusten tekijöiden ja kehittäjien kanssa käydyistä keskusteluista.

“Syntyi ajatus siitä, että miksi Heureka ei voisi olla mukana sovellusten testaamisessa ja kehittämisessä. Juuri tällaiseen kehittämistyöhön näytti syntyneen luonnollinen kysyntä. Kehittäjät janoavat pääsyä dialogiin loppukäyttäjien kanssa, ja juuri heitähän Heurekassa käy”, Koivu sanoo.

Tiedekeskuksessa vierailee vuosittain yli 60 000 koululaista ja heidän opettajaansa. DIT–Heureka yhdistää tähän joukkoon oppimissovelluksia kehittävät startupit. Soveltavan oppimisen konkarina Heureka tuo startupien ja koululaisten rinnalle oppimisen rautaiset asiantuntijat, jotka auttavat alaluokkalaisia ja pelinkehittäjiä ymmärtämään toisiaan. DIT-Heurekan tavoite on kannustaa startupeja toteuttamaan osallistavaa tuotekehitystä yhdessä koululaisten kanssa.

DIT-Heurekassa testattavat sovellukset ovat esimerkiksi oppimista edistäviä pelejä tai muita tuoteideoita, joita halutaan kehittää käyttäjälähtöisesti. Samalla alusta toimii kiihdyttämönä, jossa tuetaan pienten yritysten kansainvälistymistä, jonka ehtona on ymmärrys tulevien käyttäjien tarpeista ja ketterästä tuotekehittelystä.

Kiihdyttämökokeilu pilotoitiin Heurekassa helmi–maaliskuussa kahden yrityksen ja noin 120 koululaisen ja opettajan voimin. Koivun mukaan koululaiset ja opettajat olivat erityisen innoissaan siitä, että käyttäjiä oikeasti kuultiin.

“Heistä oli hienoa, että heidän palautteensa oli vaikuttanut sovellusten ja pelien sisältöihin”, Koivu selvittää.

Do it Together Heurekan rakentaminen käynnistyy heti, ja ensimmäiset 500 koululaista ja kymmenen startup-yritystä pääsevät kehittämään sovelluksia Heurekassa tammikuussa 2017. Kaksivuotisen hankkeen jälkeen DIT-Heurekan on määrä olla pysyvä osa tiedekeskuksen toimintoja.

Teknologiateollisuuden 100–vuotissäätiön Teot Ratkaisevat -haku keräsi viime syksynä yhteensä 150 ideaa uusille kasvun ekosysteemeille.

Lisää DIT-Heurekasta täältä: http://www.heureka.fi/fi/kiihdyttamokokeilu
Lisätietoja:
Tuomas Olkku
Yhteyspäällikkö
+358 40 9015 304

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Heurekassa voi kokeilla oivaltamisen iloa vuorovaikutteisissa näyttelyissä, planetaariossa, oppimisohjelmissa ja tapahtumissa. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs