Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » HelsinkiMissio: Myös yrityksiä tarvitaan yksinäisyyden vähentämiseen

HelsinkiMissio

HelsinkiMissio: Myös yrityksiä tarvitaan yksinäisyyden vähentämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2015 klo 16:52
Julkaisija: HelsinkiMissio

HelsinkiMissio kampanjoi jälleen yksinäisyyden vähentämiseksi teemalla Vapauta yksinäisyyden vangit. Katukuvaan on luvassa 16.11. yllätyksellistä mediankäyttöä.

Yli 400 000 suomalaista kärsii jatkuvasta tai usein toistuvasta yksinäisyydestä.* Yhdysvaltalaisen professori John Caccioppon mukaan yksinäisyys on vaarallisempaa kuin ylipaino.

Jo kampanjan ”katustarttia” ennen HelsinkiMissio muistuttaa viesteillään, että myös yrityksiä tarvitaan vähentämään yhtä maamme tuhoisinta ongelmaa. 

 – Helppo tapa yrityskansalaisuuden toteuttamiseen on tukea järjestöjen työtä joululahjavaroin, muistuttaa HelsinkiMission markkinointipäällikkö Helena Hulkko.  – Esimerkiksi HelsinkiMissiossa 2000 euron lahjoituksella 20 nuorta saa henkilökohtaista ammattiapua Nuorten kriisipisteellä viiden kerran sarjan. Yli puolet apua saaneista ei tarvitse jatkohoitoa. Matalan kynnyksen apu, jota voi saadailman diagnoosia tai nimettömänä on toimivaa syrjäytymisen ehkäisemistä.

 – 12 500 eurolla puolestaan 20 yksinäistä vanhusta saa oman tukihenkilön vähintään vuoden ajaksi. Monelle vanhukselle tukihenkilö on ainoa juttukaveri.

Yksinäisyydellä yhteys koettuun työkykyyn

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toteuttama laaja vuosittainen alueellinen terveys- ja hyvinvointitutkimus osoittaa, että yksinäisyyteen liittyy iso joukko muita ongelmia ja että sillä on merkittävä yhteys esimerkiksi koettuun työkykyyn.

Tutkimuksen mukaan yksinäisyys on erittäin vahvasti yhteydessä masennukseen. Yksinäiseksi itsensä kokevista ihmisistä peräti 70 prosenttia on kärsinyt vuoden sisällä masennuksesta. Myös itsemurha-ajatukset vaivaavat yksinäisiä: joka neljännellä heistä on ollut itsemurha-ajatuksia viimeisen vuoden aikana. Noin puolet yksinäiseksi itsensä kokevista arvioi työkykynsä heikentyneen.

– Jokainen meistä voi myös omassa arjessaan ja työpaikallaan ehkäistä yksinäisyyttä. Yksinäiseltä näyttävän työkaverin voi pyytää syömään tai mukaan kahvipöytäkeskusteluun, Hulkko muistuttaa.

Pienillä lahjoituksilla verovähennysoikeus

Suomessa on käytössä suppea lahjoitusten verovähennysoikeus yrityksille. Vähennyskelpoiseksi pienlahjoitukseksi katsotaan vastikkeeton rahalahja, joka on alle 850 euroa ja kohteena on yleishyödyllinen sekä samalla paikallinen tai yrityksen toimialaa lähellä oleva tarkoitus.

Lisätietoja kampanjasta tulee tiedotteessa 12.11.2015

Lisätietoja: Markkinointipäällikkö Helena Hulkko, 050 582 2211, helena.hulkko@helsinkimissio.fi

* Yksinäisyys ja osallistuminen, ATH-tutkimuksen tuloksia. Järjestökentän tutkimusohjelma. Jukka Murto, Oona Pentala, Satu Helakorpi, Risto Kaikkonen (toim.) http://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/127100/URN_ISBN_978-952-302-547-9.pdf?sequence=1

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorityön, nuorten kriisityön, lapsiperheiden ja erityisryhmien parissa. Järjestö haastaa kaikki suomalaiset toimimaan unohdettujen puolesta - yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii noin 100 työntekijän ja 700 vapaaehtoisen voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä Raha-automaattiyhdistys.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs