Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen: Helsinki haluaa yritysmyönteisimmäksi kaupungiksi

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen: Helsinki haluaa yritysmyönteisimmäksi kaupungiksi

Tiedote.
Julkaistu: 25.09.2013 klo 13:15
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Yrittäjyyden merkitys sekä Helsingin että koko maan keskeisenä kehitysvoimana ymmärretään
nykyisin aiempaa paremmin, korostaa Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.

Helsingissä toimivilla yrittäjillä on muihin kaupunkeihin verrattuna etunaan iso väestöpohja, jolloin erikoistuvillakin yrityksillä on mahdollisuus menestyä. Kaupunginjohtaja Pajusen mukaan kaupallisista palveluista löytyy kapeita segmenttejä, joiden yrityksistä jopa 70 prosenttia sijaitsee Helsingin alueella.

– Kaupungin tavoitteena on harmoninen yritysrakenne, emmekä missään tapauksessa halua erityisesti suosia mitään toimialaa tai arvata, mikä olisi kaupungin kannalta hyvä tulevaisuuden ala. Tällainen ennustaminen menee pieleen kuitenkin. Oleellista on, että kaupunki pystyy luomaan kaikille yrityksille hyvät mahdollisuudet onnistua.

– Liiketilojen suhteen meillä on keskimäärin hyvä tarjonta eikä tonttivarannonkaan suhteen ole kroonista ongelmaa. Perinteisen teollisuuden harjoittamiseen on ollut tiivistyvän kaupunkirakenteen vuoksi hieman vaikeampi löytää edullisia tiloja, varsinkin jos on tarve isoista tonteista, selvittää Jussi Pajunen. Yhteensä kaupungissa toimii noin 40 000 yritystä, määrä on pysynyt tasaisena viime vuosien ajan.

Panostus neuvontaan
Kaupunki on perustanut YritysHelsinki-sivut nettiin auttamaan niin oman yrityksen perustamista suunnittelevaa  kuin myös jo toimivia kasvuyrityksiä. Yritysneuvonnan tuella on perustettu yli 10 000 uutta yritystä ja näistä viiden vuoden jälkeen on ollut toiminnassa 80 prosenttia.

– Olen ylpeä YritysHelsingin toiminnasta. Elinkeinotoimi sivujen suunnittelijana on panostanut voimakkaasti niiden kehitystyöhön ja tuloksena on kattava tietopaketti, johon aloittavan yrittäjän sekä myös kasvuyritysten edustajien kannattaa ehdottomasti tutustua, vakuuttaa Jussi Pajunen.

Kulttuurialan mahdollisuus
Kolmantena mielenkiintoisena Helsingin ja myös koko Suomen kasvualana Jussi Pajunen näkee kulttuurialan.
– Tuskin mistään muualta maailmasta löytyy yhtä runsaasti korkeasti koulutettuja ja osaavia kulttuurialan ammattilaisia kuin meiltä. Alan opiskelijat valikoituvat ikäluokkansa huipuista ja valmistuttuaan heillä on usein ainoana vaihtoehtona työllistää itse itsensä. Meillä onkin nyt ainutlaatuinen mahdollisuus vahvistaa Helsinkiä kulttuurikaupunkina ja tämä tarkoittaa, että samanaikaisesti pitää tapahtua monia asioita. Suomessa  perisyntinä on katsoa vain yhtä asiaa – tällä hetkellä Guggenheimia. Näin ei pidä kuitenkaan tehdä, vaan pitäisi nähdä kokonaisuus, jonka osana voisi olla Guggenheim, sillä tarvitsemme Suomeeen myös kansainvälisiä toimijoita.

Lue koko artikkeli tästä

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs