Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Harjuniemi hakee työmarkkinoille uutta mallia

Rakennusliitto ry

Harjuniemi hakee työmarkkinoille uutta mallia

Julkaistu: 27.11.2010 klo 09:00
Julkaisija: Rakennusliitto ry

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi ehdottaa ammattiliitoille uutta alakohtaista mallia. Hänen mukaansa siten voitaisiin palauttaa ammattiyhdistysliikkeen voima.

Julkaisuvapaa 27.11.2010 

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi ehdottaa ammattiliitoille uutta alakohtaista mallia. Hänen mukaansa siten voitaisiin palauttaa ammattiyhdistysliikkeen voima. 

"Tässä mallissa ei välttämättä tarvita keskusjärjestöjä. Ei eri keskusjärjestöihin kuuluvilla ammattiliitoilla ole niin merkittäviä mielipide-eroja työelämän suunnasta,   etteikö yhteistyö ole rakennettavissa."

 Harjuniemi ehdotti Salossa, etteivät ammattiliitot käyttäisi enää aikaansa tupojen haikailuun.

 "Liittojen on vain ryhmityttävä uudelleen. Ryhmittyminen alkaa siitä, että tehdään tilanteesta arvio. Nyt meillä on epätasapainoinen tilanne, jossa varsinainen toimija on EK.  Sillä on aseet ja panokset. Ammattiliitot ovat vuoron perään tykin piipun väärällä puolella. "

 Harjuniemen arvio on, että rajat työntekijöiden, toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden välillä on ylitettävä, jotta ammatillisen liikkeen voima saadaan palautettua.

 "Näin voidaan rakentaa ammattiliittojen alakohtainen yhteistyö, joka on nykyistä kiinteämpi ja koordinoitu.  Näin on meneteltävä esimerkiksi teollisuuden ammattiliittojen kesken. "

 Harjuniemi näkee, että tulevaisuudessa Suomessa ilmeisesti toimivatkin liittojen kartellit, jotka ylittävät nykyiset keskusjärjestörajat. 

 "Niitä ei voi ohittaa sopimustoiminnan linjauksissa ja kolmikantavalmistelussa."

 Lisätietoja

Matti Harjuniemi 050 1586

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs